2018年10月4日 星期四

Voor tweede keer melding van levensbeëindiging baby

 
 
Het nieuws van 04 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p>Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).</p>    

Voor tweede keer melding van levensbeëindiging baby

In 2017 is door een arts het leven van een baby beëindigd. Het is de tweede melding van levensbeëindiging van een pasgeborene (jonger dan twaalf maanden). De vorige melding stamt uit 2009.
Lees verder
 
 
<p>Een voor autodelen gereserveerde parkeerplaats.</p>    

Kabinet bevordert autodelen

Het kabinet wil het gebruik van de deelauto bevorderen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) tekent donderdag met veertig partijen een Green Deal om dit te bevorderen, zo bevestigt een woordvoerder een bericht in De Telegraaf. 
Lees verder
 
 
Historica Els Kloek overhandigt het eerste exemplaar van haar boek '1001 vrouwen in de 20ste eeuw' aan koning Willem-Alexander.    

1001 sterke vrouwen, van 'stijfselkissie' tot Oranjewieg

1001 stoere, eigenzinnige, dappere, te onbekende Nederlandse vrouwen uit de twintigste eeuw: de nieuwe 'Els Kloek' is uit. Een lijvige encyclopedie, van christelijke verzetsvrouwen tot Dolle Mina's, en van de Antillen tot Nederlands-Indië.
Lees verder
 
 
Lichamen van slachtoffers van de aardbeving worden neergelegd in een massagraf bij het verwoeste Roa-Roa Hotel in Palu.    

Massagraven op verwoest Sulawesi

Krise Gosal coördineert namens de Indonesische Raad van Kerken de hulp van kerken aan het door een tsunami en aardbevingen getroffen Sulawesi. 'Deze ochtend zag ik in het gebied bij het strand hoe er lichamen werden gevonden die niet meer te identificeren waren.'
Lees verder
 
 
Een cavia van de familie Van der Woude wordt onderzocht.    

Zieke cavia vaak niet of verkeerd behandeld

Als caviabezitters hun zieke dieren niet laten behandelen, zien dierenartsen maar weinig cavia's in hun praktijk – en waarom zouden die zich dan laten bijspijkeren? Maar dierenarts Eva Stoffels uit België ziet een kentering. 'Er zijn steeds meer gemotiveerde caviabezitters.'
Lees verder
 
 
Iraniërs in ballingschap tijdens de bijeenkomst 'Vrij Iran 2018 – het alternatief', op 30 juni in Parijs. Een aanslag op de duizenden aanwezigen kon op de valreep worden verijdeld.    

Zware beschuldiging door Frankrijk over Iraanse betrokkenheid bij verijdelde aanslag

Frankrijk heeft de tegoeden van het Iraanse ministerie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten bevroren. Volgens Frankrijk zat Iran achter een verijdelde bomaanslag op een massabijeenkomst bij Parijs. Iran eist het intrekken van de beschuldiging en vrijlating van een gearresteerde Iraanse …
Lees verder
 
 
Minister Arie Slob: 'Als op de deur staat dat je een bepaalde identiteit hebt, moet dat wel zichtbaar zijn in de school.'    

Slob: vrijheid van onderwijs niet kleiner, maar groter

Het wordt in de toekomst gemakkelijker een nieuwe basisschool op te richten. Bestaande scholen moeten daarom hun identiteit en kwaliteit op orde hebben, zegt minister Arie Slob.
Lees verder
 
 
<p>De Maranathakerk in Sliedrecht.</p>    

Jongeren bereiken in preek? Zeg 'je' in plaats van 'u'

Dominees die in hun preken 'je' in plaats van 'u' zeggen en voorbeelden uit hun eigen leven gebruiken, vergroten de kans dat jongeren aanhaken bij de preek.
Lees verder
 
 
   

Opinie: De tattoo als verborgen symbool

Daniël Gillissen schrijft in het ­ Nederlands Dagblad van 28 september dat hij een kruis als tattoo op zijn pols heeft laten zetten. Welk motief kan een christen hebben een tattoo te nemen?
Lees verder
 
 
<p>De Zuid-Koreaanse boyband BTS bij de Verenigde Naties in New York.</p>    

Muziekcolumn: Zuid-Koreaanse eigenliefde bij VN

Iets potsierlijks had het wel, een Zuid-Koreaanse boyband, BTS, die de wereldleiders voorhoudt dat het belangrijk is dat ze van zichzelf houden. ‘Love yourself’, klonk het in de laatste week van september bij de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York. Daar maakten …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言