2018年10月26日 星期五

Arjan Plaisier: De crisis van de kerk vraagt om eenwording rooms-katholieken en protestanten

 
 
Het nieuws van 26 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

Amerika telt af naar sancties tegen 'bandietenregime Iran'

Washington geeft ‘de bandietenstaat Iran’ tot 4 november om te stoppen met zijn ‘destructieve activiteiten’.
Lees verder
 
 
Fietsenmakers Peter Oest (voor) en Martin Haykens in hun zaak in Paddepoel.    

Fietsenzaak Groningen mag toch op zondag dicht

De jarenlange strijd om de koopzondag in winkelcentrum Paddepoel in Groningen lijkt te eindigen. De partijen kwamen overeen te voldoen aan winkeltijden en boetes kwijt te schelden.
Lees verder
 
 
Als God het geeft, komt de kerk tevoorschijn als een gemeenschap van mensen die leven in het geloof in de opgestane Heer. Alles wat daarvan afleidt, is te veel en alles wat hieraan voorbijgaat, is te weinig.    

Arjan Plaisier: De crisis van de kerk vraagt om eenwording rooms-katholieken en protestanten

De herdenking van 500 jaar Reformatie vorig jaar pakte groots uit. Velen voelden ook weer de opluchting dat het feestje voorbij was. Eindelijk weer gewoon aan het werk. Dat de breuk in de westerse christenheid niet is geheeld, lijkt ons niet echt te deren.
Lees verder
 
 
Een beeld van de Nacht van de Theologie vorig jaar, in het EO-gebouw in Hilversum, met Jacobine Geel (rechts) als gespreksleider.    

Zeven jaar Theologen des Vaderlands: van debaters tot bedachtzame denkers

Lukt het de Theologen des Vaderlands om het publieke debat te beïnvloeden? De benoeming begon als beloning, en is nu een aanmoediging.
Lees verder
 
 
Ambulances van Aamin op 13 maart 2017 in de Maka al-Mukaramastraat in Mogadishu, waar even tevoren een aanslag is gepleegd met een autobom.    

In Mogadishu is slechts een gratis ambulancedienst

Slechts tien van de zestien ambulances van Aamin doen het en niemand van het personeel wordt betaald. Toch redden de broeders en zusters al twaalf jaar levens in de hoofdstad van Somalië.
Lees verder
 
 
   

Hoe betere gesprekken de wereld kunnen veranderen

Gesprekken over heikele thema's als klimaat en duurzame energie kunnen een stuk beter worden gevoerd. Daarvoor is nodig dat mensen een paar natuurlijke neigingen leren onderdrukken, zegt hoogleraar Noelle Aarts.
Lees verder
 
 
<p>Communistische volksvertegenwoordiger Marcus Bakker in 1982.</p>    

Essay: De politieke arena als theater

Een paar weken geleden hadden we thuis een klusman over de vloer. Toen hij vernam dat ik werkzaam ben als politiek verslaggever, sloeg hij een beetje op tilt. Er volgde een tirade tegen zakken­vullers. Vooral bankiers moeten het ontgelden. Nee, dan de kleine ondernemer. Ik was een beetje …
Lees verder
 
 
Broeder Dieleman    

Harde noten: Broeder Dielemans genade op z'n Zeeuws

Toch mooi om te zien hoe Nederland Broeder Dieleman in de armen sluit, na het verschijnen van zijn vierde album in september. Komma , een dubbelalbum met fotoboekje over het Land van Axel, in Zeeuws-Vlaanderen, kreeg louter lovende recensies. En dat is terecht. Deze Zeeuwse troubadour, in het …
Lees verder
 
 
Sanne Blauw: 'Meten heeft gevolgen voor hoe de wereld eruitziet.'    

Sanne Blauw: 'We hebben te hoge verwachtingen van cijfers'

Tussen verafgoding van cijfers aan de ene kant en 'alternatieve feiten' aan de andere, heeft Sanne Blauw naar eigen zeggen geen sexy boodschap: nuance.
Lees verder
 
 

Commentaar: geen overheidsexcuses voor falen van de beschaving na de Bezetting

Veel meisjes en vrouwen die tijdens de bezetting (1940-'45) verkering hadden met een Duitse soldaat, zijn in de dagen na de bevrijding publiek vernederd, kaalgeschoren en soms zelfs verkracht. Voor deze vrouwen en hun nabestaanden vraagt de Stichting Werkgroep Herkenning, in een brief aan premier …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言