2018年10月25日 星期四

Europees Parlement stap dichterbij aanpak plastic soep

 
 
Het nieuws van 25 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Frans Timmermans    

Weer een stap dichterbij aanpak plastic soep dankzij Europees Parlement

Het Europees Parlement wil dat wegwerpbestek, rietjes en zakjes van dun plastic vanaf 2021 verboden zijn. Een grote meerderheid van de parlementsleden stemde woensdag voor maatregelen die moeten helpen zwerfvuil terug te dringen.
Lees verder
 
 
<p><span>Het MC Zuiderzee, onderdeel van MC IJsselmeerziekenhuizen.</span></p>    

IJsselmeerziekenhuizen failliet

De IJsselmeerziekenhuizen zijn donderdagochtend failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek.
Lees verder
 
 
Bart Brandsma    

Bart Brandsma: Echte, vaak stille verbinders krijgen geen Nobelprijs

‘Als mensen voor dieren worden uitgemaakt, dan ben je al heel ver op de verkeerde weg’, waarschuwt polarisatiedeskundige Bart Brandsma. Hij is een van de sprekers in het hoofdprogramma op de Justice Conference van Tear.
Lees verder
 
 
<p><span>Aanhangers van de Pakistaanse politieke partij Tehrik Labaik Ya Rasool Allah tijdens een protest tegen de christelijke vrouw Asia Bibi.</span></p>    

Australië zet Pakistan onder druk over Asia Bibi

Australië overweegt te snijden in financiële hulp aan Pakistan als de ter dood veroordeelde christen Asia Bibi niet vrijkomt.
Lees verder
 
 
<p>Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs).</p>    

Minister Van Engelshoven wil studiedruk aanpakken

Door de toegenomen studiedruk haken te veel studenten af. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) maakt zich daar zorgen over.
Lees verder
 
 
Sarissa (links) en Wilma (midden) organiseerden de hulp voor Ruth en haar kinderen.    

Hoe Ruth haar zes kinderen tóch bij elkaar kon houden

Twee jaar geleden dreigden vijf van Ruths zes kinderen uit huis te worden geplaatst omdat de situatie niet veilig was. Binnenkort vervalt de ondertoezichtstelling. Jeugdhulpinstelling Timon wist met behulp van Profila Zorg, de gemeente, een buurtnetwerk en vrijwilligers uit de kerk het leven van …
Lees verder
 
 
   

Eilandje Hawaï verdwijnt door orkaan

De orkaan Walaka heeft begin oktober een 11 hectare groot eiland compleet van de kaart geveegd. Het kleine East Island is onderdeel van de Amerikaanse staat Hawaï.
Lees verder
 
 
   

Geen Pokémon maar heiligen vangen in nieuwe game van Vaticaan

De Rooms-Katholieke Kerk heeft een game gemaakt:  Follow JC Go , gebaseerd op  Pokémon Go.
Lees verder
 
 
Vrouwen en meisjes werden na de bevrijding publiekelijk te schande gemaakt.    

'Hoog tijd voor excuses Nederland aan moffenmeiden'

Het is hoog tijd dat na Noorwegen ook Nederland excuses aanbiedt vanwege de wijze waarop ‘moffenmeiden’ na de Tweede Wereldoorlog werden behandeld. Dat stelt Stichting Werkgroep Herkenning in een brief aan premier Mark Rutte.
Lees verder
 
 

Commentaar: De wapenwedloop is nooit gestopt; Amerika, Rusland en China nemen eraan deel

Het leek een alarmerend bericht, afgelopen zaterdag. De Amerikaanse president Trump kondigde aan dat zijn land overweegt uit het INF-verdrag te stappen. In 1987 tekenden de Amerikaanse president Reagan en diens Russische collega Gorbatsjov deze overeenkomst, geen nucleaire raketten te plaatsen …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言