2018年10月5日 星期五

'Band met Israël schrappen geeft antisemitisme vrij spel'

 
 
Het nieuws van 05 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

Unilever blaast verhuizing naar Rotterdam af

Unilever zet voorlopig een streep door de geplande verhuizing van het Londense hoofdkantoor naar Rotterdam. GroenLinks wil zo snel mogelijk een debat in de Tweede Kamer. ‘Oh wat pijnlijk voor de premier’, twittert GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver.
Lees verder
 
 
<p>Dennis Mukwege</p>    

Nobelprijs voor de Vrede naar Dennis Mukwege en Nadia Murad

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar Dennis Mukwege voor zijn inspanningen om verkrachtingen en oorlogsgeweld tegen te gaan.
Lees verder
 
 
Een monument voor levenloos geboren kinderen in Waalwijk.    

Stilgeboren kinderen verdienen een debat

De regeling zou eigenlijk een hamerstuk worden, maar dat vonden de Tweede Kamerleden respectloos. En dus kwam er een debat over het inschrijven van levenloos geboren kinderen bij de gemeente.
Lees verder
 
 
<p>Jan van der Graaf</p>    

'Band met Israël schrappen geeft antisemitisme vrij spel'

Als de Protestantse Kerk in Nederland het kerkorde-artikel over de 'onopgeefbare verbondenheid' met Israël schrapt, geeft ze antisemitisme vrij spel.
Lees verder
 
 
   

Lang leve de sterke, afhankelijke vrouw

Een rood golvend lijntje verschijnt onder het woord 'afhankelijke' in de kop hierboven. 'Bedoelde je: onafhankelijke', suggereert mijn tekstverwerkingsprogramma als ik er met een rechtermuisklik op ga staan. Een vraagteken achter dat voorstel is blijkbaar overbodig. Het spreekt in onze …
Lees verder
 
 
   

Chinese hackers plaatsten spionage-chips in Amerika

Hackers van het Chinese leger hebben spionage-chips geplaatst bij dertig Amerikaanse bedrijven, waaronder Amazon. Dat stelt het Amerikaanse zakenblad Bloomberg Businessweek   na een onderzoek.
Lees verder
 
 
De pers is onwelwillend richting de kerk. Foto: een eerdere persconferentie van de Bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen in verband met het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.    

Opinie: Pers behandelt kerk vooringenomen

Media bieden nauwelijks kans aan de Rooms-Katholieke Kerk om serieus te reageren op gevallen van misbruik. Er is een onwelwillende houding. Nuances ontbreken en tegengeluiden verneem je zelden.
Lees verder
 
 
Een man is er maar bij gaan zitten om de ravage te overzien na de tsunami, in een buitenwijk van Palu op Sulawesi.    

In Palu is de orde der dingen opgehouden te bestaan

Wie graaft, vindt lijken in Perumnas, een wijk van Palu, op Sulawesi. De grond is vloeibaar geworden en aardbevingen hebben de wijk aan gort geschud.
Lees verder
 
 
Javier Marías: 'In een roman vel je geen oordeel, maar laat je zien waarom iemand tot een bepaalde daad komt.'    

Javier Marías: Literatuur laat zien dat we in het duister tasten

De Spaanse auteur Javier Marías – Nobelprijskandidaat – schrijft al jaren diepgravende romans. Hij verwierf er een groot lezerspubliek mee én ontving lovende kritieken. Geheimen en verraad zijn de belangrijkste thema’s in zijn werk. ‘Dat is geen fascinatie van …
Lees verder
 
 
<p>Anton ten Klooster</p>    

Anton ten Klooster studierector van priesteropleiding

Utrecht Kardinaal Eijk heeft de priester en theoloog Anton ten Klooster benoemd tot studierector van de Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut. Ten Klooster, die eerder dit jaar promoveerde over de Zaligsprekingen bij Thomas van Aquino, vervult deze functie naast zijn onderwijs en …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言