2018年10月22日 星期一

Internationale media prijzen staatsman Wim Kok

 
 
Het nieuws van 22 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p>Bugemeester Paul Depla van Breda.</p>    

Burgemeester Breda wil gebiedsverbod voor rellende voetbalsupporters

Burgemeester Paul Depla van de gemeente Breda onderzoekt of hij gebiedsverboden kan opleggen aan voetbalsupporters die zondag de politieagenten aanvielen.
Lees verder
 
 
<p>Oud-premier Wim Kok overleed zaterdag op tachtigjarige leeftijd.</p>    

Internationale media prijzen staatsman Wim Kok

Buitenlandse media meldden het overlijden van de Nederlandse oud-premier Wim Kok als het afscheid van een staatsman.
Lees verder
 
 
Op de jaarlijkse Open Doorsdag in Utrecht brachten circa achtduizend christenen bijna twee ton bijeen voor hulp aan vervolgde geloofsgenoten wereldwijd.    

Open Doorsdag: Bidden voor Kim Jong-un

De lichten gaan uit, de zaal in de Jaarbeurs hult zich in donker en stilte. Achtduizend christenen op de Open Doorsdag in Utrecht bidden voor vervolgde geloofsgenoten. En voor Kim Jong-un, meedogenloos onderdrukker in Noord-Korea.
Lees verder
 
 
Verwoeste huizen door de aardbeving die Sulawesie heeft getroffen. 'Zonder lokale organisaties en kerken zouden wij daar nu geen goede en effectieve noodhulp kunnen verlenen.'    

Christelijke hulporganisaties: lokale hulp juist effectief in armoedebestrijding

Is het achterhaald om armoede in verre landen te bestrijden door samenwerking met lokale kerken en het ondersteunen van dorpsontwikkeling? Integendeel. Echte verandering begint vaak van onderop.
Lees verder
 
 
Een gevarieerde wijngaard in Sonoma County.    

Meer variëteit houdt landbouwgrond gezond

Een grote bruine vleermuis is ­ideaal om insecten op te ruimen. Maar op Amerikaanse boerderijen komen ze nauwelijks voor.
Lees verder
 
 
De asfaltweg over de voormalige stort van de Vuil Afvoer Maatschappij (VAM).    

Hoe fietsprovincie Drenthe zijn berg kreeg

Drenthe was al een fietsprovincie, maar één ding ontbrak er nog aan: een berg. Die is er nu. Trots klimmen de Drenten 56 meter naar de top van hun eigen Col du VAM, gebouwd op afval.
Lees verder
 
 
De boodschap van Taizé spreekt jongeren aan, constateert het moderamen van de Protestantse Kerk in Nederland.    

De heldere boodschap van Taizé spreekt aan, constateert het moderamen van de PKN

Drie leden van het moderamen van de Protestantse Kerk in Nederland brachten een werkbezoek aan de oecumenische gemeenschap in het Franse Taizé. Nederlandse jongeren vinden in Taizé een oase van rust, ver van de keuzestress van het dagelijks leven.
Lees verder
 
 
<p>Aanhagers van Jair Bolsonaro in Sao Paulo.</p>    

Brazilië worstelt met nepnieuws via WhatsApp tijdens de verkiezingen

Nepnieuws via WhatsApp is een groot wapen in de keiharde strijd om het presidentschap van Brazilië. WhatsApp heeft inmiddels honderdduizenden gebruikers afgesloten, en het eind is niet in zicht.
Lees verder
 
 
   

Viral: Een christelijke wetenschapper praat over haar geloof

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: terreurdeskundige en hoogleraar Beatrice de Graaf komt voor haar geloof uit, en dat blijft niet onbesproken.
Lees verder
 
 

Commentaar: Serieus antirookbeleid

De messen worden geslepen nu het preventieakkoord, met daarin stevige antirookmaatregelen, eraan zit te komen. De Telegraaf zet de hakken in het zand en zet de roker als een ‘paria’ neer. Het wordt nog sneuer als de tabaksindustrie haar toevlucht zoekt bij de gesjeesde politicus en …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言