2018年10月11日 星期四

Mormonen mogen zich geen mormonen meer noemen

 
 
Het nieuws van 11 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

Ruim 11 miljoen euro na actiedag voor Sulawesi

De actiedag voor Sulawesi heeft 11,3 miljoen euro opgeleverd voor Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Actievoorzitter Marinus Verweij noemt de stroom giften 'hartverwarmend'.
Lees verder
 
 
<p>Het voormalige Mormon Tabernacle Choir staat bekend om de groots aangepakte kerstconcerten. Zo traden ze in 2015 op met poppen uit de Amerikaanse versie van Sesamstraat.</p>    

Mormonen mogen zich geen mormonen meer noemen

Mormonen mogen zich geen mormonen meer noemen. Alleen de officiële naam 'Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen' mag nog worden gebruikt. Dat heeft de president van de kerk, Russel M. Nelson (94), gezegd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de kerk.
Lees verder
 
 
<p><span>Politieonderzoek in een woning in Vlaardingen in verband met een grote anti-terreuractie waarbij zeven mannen zijn aangehouden in Weert en Arnhem.</span></p>    

Oog op 160 geradicaliseerde moslims

Zeker 160 geradicaliseerde moslims worden momenteel door gemeenten, politie- en veiligheidsdiensten actief in de gaten gehouden.
Lees verder
 
 
<p>Leerlingen krijgen een rondleiding door de Tweede Kamer.</p>    

Kabinet steekt miljoenen in schoolreisjes

Vanaf september volgend jaar kunnen duizend middelbare scholieren per dag een rondleiding krijgen in de Tweede Kamer. Het kabinet trekt daar bijna vijf miljoen euro per jaar voor uit.
Lees verder
 
 
Steffen Königer    

Duitse AfD vindt het normaal om te klikken over 'linkse' docenten

De rechts-nationalistische partij AfD geeft Duitse scholieren de mogelijkheid te klagen over 'linkse' docenten. De kritiek zwelt aan, maar de lokale AfD-bestuurder Steffen ­Königer is zich van geen kwaad bewust.
Lees verder
 
 
<p><span>Koningin Maxima bezoekt een workshop digitaal componeren op de Pabo van Hogeschool Leiden, in april van dit jaar.</span></p>    

Pabo trekt meer studenten

De pabo zit in de lift. De opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs trekt in het schooljaar 2018-2019 tien procent meer studenten dan vorig jaar.
Lees verder
 
 
Voor mensen uit risicogroepen is de griepprik gratis te halen bij de huisarts.    

Aantal mensen dat griepprik haalt blijft afnemen

Slechts 49,9 procent van de mensen met een hoog risico op griepcomplicaties haalde afgelopen jaar de aanbevolen griepprik. Volgens onderzoeksinstituut Nivel daalt het aantal Nederlanders dat zich tegen de influenza-infectie laat vaccineren al jaren.
Lees verder
 
 
<p><span>Minister-president en VVD-leider Mark Rutte voert campagne in Amsterdam.</span></p>    

Verkiezingsbeloften smelten telkens als sneeuw voor de zon

Wat veel kiezers al vermoedden, blijkt nu ook uit wetenschappelijk onderzoek. Verkiezingsbeloften worden tijdens de kabinetsformatie zo weer overboord gegooid.
Lees verder
 
 
In het zuiden van Bangladesh zitten de Rohingya uit Myanmar met bijna een miljoen mensen samengepakt. Terugkeer zien zij alleen zitten als er in hun land wederopbouw plaatsvindt.    

Opinie: 'Opvang in de regio', dat kan Bangladesh niet aan

Er is meer internationale steun nodig voor de Rohingya-vluchtelingen én voor het land waar zij verblijven, Bangladesh. Zonder die steun blijft deze crisis uitzichtloos.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言