2018年10月10日 星期三

Ouders lossen kamernood onder studenten zelf op

 
 
Het nieuws van 10 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Studenten hebben ouders soms nodig voor een woning nabij hun studieplek.    

Ouders lossen kamernood studerend kind zelf op

De woningnood onder studenten is groot. Ouders helpen hun kinderen steeds vaker door een woning voor ze te kopen. De student woont in het pand van de ouders die er een goede oudedagsvoorziening aan hebben.
Lees verder
 
 
   

Kabinet kan bijna niet om sluiten kolencentrales heen

De overheid moet van de rechter de uitstoot van broeikasgassen in twee jaar tijd fors terugdringen. Sluiting van twee kolencentrales lijkt noodzakelijk om dit te bereiken.
Lees verder
 
 
Wiel Stevens, Joris Vercammen, Dick Schoon en Jan-Willem Wits op de perspresentatie van het commissierapport.    

'Dit is misbruik, dacht ik toen'

De commissie-Stevens bracht zo veel mogelijk feiten in kaart over misbruik in de Oud-Katholieke Kerk. Het rapport staat online , iedereen mag nu zelf conclusies trekken.
Lees verder
 
 
Medewerkers omhelzen Marcel van Hattem (midden), wanneer de uitslag van de Braziliaanse verkiezingen bekendgemaakt worden. De Nederlander haalde veel stemmen voor het Huis van Afgevaardigden.    

Een Nederlander tussen 513 Braziliaanse Kamerleden

Een Nederlander is zondag verkozen tot lid van het Braziliaanse Huis van Afgevaardigden. Marcel van Hattem wil Nederlandse politici als voorbeeld stellen voor zijn toekomstige collega’s.
Lees verder
 
 
<p>Grote golven, veroorzaakt door de naderende orkaan Michael, slaan tegen de kust van Cuba.</p>    

Florida maakt zich op voor 'extreem gevaarlijke' orkaan Michael

Orkaan Michael is woensdagochtend uitgegroeid tot de vierde categorie. De orkaan bereikt vandaag de kust van Florida. Gouverneur Rick Scott van de Amerikaanse staat heeft inwoners opgeroepen te evacueren.
Lees verder
 
 
Sue Johnson    

Sue Johnson: 'Onafhankelijkheid maakt ons niet sterker'

Mensen willen emotionele binding met hun partner. Maar hoe onderhoud je die? Sue Johnson (70) is klinisch psycholoog en deskundige in de relatiewetenschap. Onlangs verscheen Met jou en God verbonden , een christelijke versie van haar bestseller Houd me vast.
Lees verder
 
 
   

Bedenk een nieuwe tekst voor 'Stille Nacht'

Hilversum Hoe zou dat klinken, het beroemde kerstlied ‘Stille Nacht’ in hedendaagse taal? In dit herdenkingsjaar – tweehonderd jaar geleden klonk het lied voor het eerst – is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe tekst. En wel door het KRO-NCRV-programma ‘Zin in …
Lees verder
 
 
Catherine Keller: 'Het is nog niet te laat voor een betere wereld.'    

Catherine Keller: 'In Openbaring zie je de klimaatcrisis'

‘Misschien heb ik wel te veel kranten gelezen’, glimlacht Catherine Keller, als ze haar fascinatie voor de apocalyps, het einde der tijden, probeert uit te leggen. De Amerikaanse theologe sprak dinsdag in Nijmegen over haar hoop op een betere wereld.
Lees verder
 
 
Elise Pater: 'Onze kinderen leiden ons niet af van onze roeping, ze zijn onze roeping.'    

Stille tijd zoeken terwijl je druk bent

Elise Pater en Mirjam van der Vegt proberen stilte te zoeken in de drukte van het moederschap. 'Stille tijd is geen verplicht nummer op je to-dolijst. Het hoeft ook geen half uur te duren', vindt ­opvoedblogger Elise Pater. Ze ­ontdekte in de praktijk dat stille tijd voor moeders vaak helemaal …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言