2018年10月9日 星期二

Staat moet CO2-uitstoot voor eind 2020 fors terugdringen

 
 
Het nieuws van 09 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p><span>Urgenda-directeur Marjan Minnesma en actievoerders voor het gerechtshof.</span></p>    

Staat moet CO2-uitstoot voor eind 2020 fors terugdringen

De Nederlandse staat moet de uitstoot van CO2 eind 2020 met ten minste 25 procent ten opzichte van 1990 hebben teruggedrongen.
Lees verder
 
 
<p>Rob Jetten</p>    

Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66

Rob Jetten is de nieuwe fractievoorzitter van D66. De Tweede Kamerfractie koos hem dinsdagochtend als opvolger van Alexander Pechtold.
Lees verder
 
 
<p><span>Stafmedewerkers van de Venezuelaanse politicus Fernando Albán zoeken steun bij elkaar.</span></p>    

Oppositie Venezuela: dood Albán werk van regering

Venezuela is in rep en roer over de plotselinge dood van oppositiepoliticus Fernando Albán. Die kwam maandag om het leven na een val uit het raam vanaf de tiende verdieping van een overheidsgebouw in de hoofdstad Caracas. Volgens de regering maakte hij zelf een einde aan zijn leven door uit het …
Lees verder
 
 
Op de tweedaagse conferentie van het Muslim Jewish Leadership Council in Amsterdam ontmoeten islamitische en Joodse religieuze leiders elkaar.    

Joden en moslims moeten samenwerken

'Mensen komen naar ons, joden, toe en zeggen: steun ons, want wij zijn tegen moslims. Maar wij steunen geen racisten.' Opperrabbijn Pinchas Goldschmidt sprak glasheldere woorden op een conferentie met tientallen joodse en islamitische leiders.
Lees verder
 
 
<p>De koning en koningin op Prinsjesdag 2018.</p>    

Koning bezorgd over effect van brexit

Koning Willem-Alexander maakt zich zorgen over de brexit. Hij verwacht dat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie de handel tussen Nederland en het VK negatief zal beïnvloeden.
Lees verder
 
 
<p><span>Nieuwe internationale studenten van de Vrije Universiteit worden aan de start van hun studiejaar door de Amsterdamse grachten geleid.</span></p>    

'Nederland vaart wel bij buitenlandse studenten'

Van de internationale studenten die hier studeren, blijft ongeveer een kwart na afronding van hun studie in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse organisatie voor internationalisering van het onderwijs, Nuffic.
Lees verder
 
 
Kunstmatige Intelligentie (AI) is een grote verbetering bij onder meer medische toepassingen. Maar AI een ziel toekennen, is een fundamenteel verkeerde stap.    

Opinie: Kunstmatige intelligentie kan de Adem niet vervangen

Dit is het jaar waarin volgens betrokkenen kunstmatige intelligentie (AI) een 'moreel kompas' heeft gekregen, als eerste vorm van een eigen ziel. En daar zit de principiële denkfout. De ziel, de Adem die God Adam inblies, kan niet worden vervangen.
Lees verder
 
 
   

Geertjan Lassche wil herinneringsmonument voor Jodenkamp Conrad

Het wordt hoog tijd dat er een herinneringsmonument komt voor kamp Conrad, waar in de oorlog een werkkamp voor Joden was. Dat bepleit filmmaker Geertjan Lassche op zijn Facebookpagina.
Lees verder
 
 
   

Theologenblog: Het nut van Bijbelwetenschap

Is Bijbelwetenschap nuttig voor de samenleving? Deze vraag stelde Jan van der Watt onlangs in een lezing, voorafgaand aan zijn afscheidscollege als hoogleraar Nieuwe Testament aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言