2018年10月19日 星期五

Raad van Europa waarschuwt: mensenhandel raakt uit beeld

 
 
Het nieuws van 19 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p>De politie controleert vrachtwagens op verstekelingen.</p>    

Raad van Europa waarschuwt: mensenhandel raakt uit beeld

Raad van Europa kraakt Nederlands beleid: stilstand sinds 2014 Het kabinet doet te weinig in de strijd tegen mensenhandel en moet haast maken met een nieuw actieplan, vinden diverse organisaties. In de tussentijd verdwijnen steeds meer slachtoffers uit het zicht van de politie en hulpverleners.
Lees verder
 
 
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.    

Ook Siriz moet misschien veranderen, zegt Blokhuis

Wellicht moet ook Siriz iets aanpassen in de manier waarop keuzehulp wordt geboden aan ongewenst zwangere vrouwen. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) sluit dat niet uit, zei hij donderdagavond in de Tweede Kamer.
Lees verder
 
 
Veel aansporing hebben de bezoekers van 'There is More' niet nodig om te gaan oefenen met profeteren.    

Het 'charismatisch avontuur' blijft

De omstreden Randy Clark is dit jaar niet aanwezig bij 'There is More'. Is de charismatische conferentie gematigder geworden?
Lees verder
 
 
Mike Pompeo    

Amnesty International: 'Stille diplomatie bij Saudi-Arabië is zinloos'

Het Nederlandse beleid heeft ‘geen enkel positief effect’ gehad op de mensenrechten in Saudi-Arabië, stelt Amnesty International. Het kabinet wijzigt de toon en pleit binnen de EU voor het verminderen van de wapenleveranties aan de oliestaat.
Lees verder
 
 
<p>Een fictief Waddenlandschap laat de belangrijkste landschapselementen van het gebied zien, zoals de buitendelta en de vooroever.</p>    

Bosatlas van de Wadden: van slijkgarnaal tot toerist

Slijkgarnalen, toeristen, schapenhouders, kweldergras en zeeaster, Nederlandse, Duitse en Deense militairen en natuurlijk zeehonden – ze hebben allemaal een plekje op de Wadden. En dus ook in De Bosatlas van de Wadden, die donderdag verscheen.
Lees verder
 
 
Tom Perez, voorzitter van de Democratische nationale conventie (het hoogste bestuursorgaan van de Democratische partij). Hij maakte het pro-abortusstandpunt van de Democraten tot een soort verplichte ideologische belijdenis.    

Opinie: Abortus is de ziel voor de Democraten

Als de Democratische partij de gematigde kiezers blijft wegjagen, zullen ze de tussentijdse verkiezingen van 6 november weer verliezen . Vooral de ideologische fixatie op abortus is een breekpunt, zeker voor christenen.
Lees verder
 
 
   

'Een deel van de wereld achter de Nachtwacht ís er nog'

Bijna iedereen heeft de Nachtwacht gezien, of ervan gehoord, maar wat zien we eigenlijk? Wat weten we van de achtergrond? 'Het begon heel prozaïsch, met rijke mannen die zichzelf wilden presenteren.'
Lees verder
 
 
<p><span>Een vrouw loopt langs de Holy Family Catholic Church in Taipei.</span></p>    

China hekelt 'inmenging' Vaticaan

Het Vaticaan wil zich in de zaken van de Rooms-Katholieke Kerk in China mengen. Die waarschuwing komt van een regionale ambtenaar voor Religieuze Zaken in de provincie Hubei.
Lees verder
 
 
Matthijs en Katie Vlaardingerbroek    

Hé voorganger, waarom preek je zo graag?

Dit jaar viel Bill Hybels van zijn voetstuk na beschuldigingen van seksueel misbruik. De Amerikaanse voorganger is geen uitzondering. Charismatisch-evangelische leiders zijn bovengemiddeld vatbaar voor adoratie en verguizing.
Lees verder
 
 

Commentaar: Maak haast met plan van aanpak mensenhandel

'Binnenkort presenteren we plannen', belooft VVD-staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) in een filmpje dat hij opnam voor de Europese Dag tegen Mensenhandel. Nou, dat wordt tijd. Het regeerakkoord, dat een aantal concrete acties tegen uitbuiting en mensenhandel aankondigt, is al …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言