2018年10月16日 星期二

Na jarenlange stijging daalt aantal euthanasiemeldingen

 
 
Het nieuws van 16 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p>De Australische premier Scott Morrison tijdens een persconferentie waarin hij vertelt de verhuizing te overwegen.</p>    

Australië verplaatst ambassade mogelijk ook van Tel Aviv naar Jeruzalem

Ook Australië verplaatst mogelijk zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem. De nieuwe premier van het land, Scott Morrison, zegt daarvoor open te staan.
Lees verder
 
 
<p>Minister Sander Dekker.</p>    

Dekker verdedigt plan gevangenisstraffen

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) lijkt vast te houden aan zijn plannen om gevangenisstraffen anders te organiseren. De Raad voor de Strafrechtstoepassing vindt dat in de plannen te sterk de nadruk op vergelding ligt, en te weinig op resocialisatie.
Lees verder
 
 
<p><span>Een informatiefolder van De Levenseindekliniek.</span></p>    

Na jarenlange stijging daalt aantal euthanasiemeldingen

Voor het eerst in jaren is het aantal meldingen van euthanasie in ons land gedaald. Dat meldt dagblad Trouw op basis van opgevraagde cijfers.
Lees verder
 
 
   

Bedreigde eik in berm A58 'boom van het jaar'

De met kap bedreigde eikenboom in de middenberm van de A58 in Brabant is uitgeroepen tot ‘Boom van het jaar’.
Lees verder
 
 
   

Onderwijs heeft tekort aan invallers

Scholen hebben grote moeite om voldoende invalleerkrachten te vinden. Het aantal invallers is het afgelopen jaar drastisch gedaald, doordat veel docenten een vaste baan krijgen.
Lees verder
 
 
Een geestelijk verzorger is eigenlijk een soort binnenlandse zendeling, constateert hoogleraar Eddy van de Borght.    

Geestelijk verzorger wil erkenning

Geestelijk verzorgers in gevangenissen of verpleeghuizen ervaren onvoldoende steun van de kerk. Maar dat is niet het enige knelpunt in hun werk.
Lees verder
 
 
   

Digitale kluisjes voor dierbare herinneringen

Een dierbare persoon een digitale herinnering sturen als je weet dat je gaat overlijden of als dementie het geheugen uitwist? Dat kan met Mindlockers.
Lees verder
 
 
Europese beleidsmakers verwachten te veel van bossen, stelt klimaatonderzoeker Sebastiaan Luyssaert. 'Elk van de doelstellingen apart is haalbaar, maar alles samen is te optimistisch.'    

Duurzaam bos werkt niet tegen klimaatverandering

De duurzame bossen van Europa compenseren de uitstoot van koolstof niet, en helpen niet tegen de opwarming van de aarde.
Lees verder
 
 
<p><span>Rondom de binnenstad staan verschillende vensters opgesteld waardoorheen mensen de Tafelberg kunnen fotograferen.</span></p>    

Theologenblog: Hermeneutiek van de Tafelberg

De Tafelberg in Kaapstad kun je fotograferen in verschillende kaders. Het levert verschillende beelden op. Nieuwtestamenticus Rob van Houwelingen maakt inzichtelijk hoe ‘kaders’ ook van invloed zijn op het verstaan van bijbelteksten, zoals die over vrouwen in de gemeente.
Lees verder
 
 

Commentaar: Boodschap uit Beieren

De verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren hebben zondag twee duidelijke boodschappen afgegeven: niet alleen de CSU in Beieren, maar ook de CDU in de rest van het land moet zich zorgen maken. En: on­tevreden kiezers die weglopen van de CDU/CSU en in mindere mate ook de SPD, komen niet …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言