2018年10月18日 星期四

Leger des Heils vraag Europese steun voor strijd tegen mensenhandel

 
 
Het nieuws van 18 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Cornel Vader    

Leger des Heils vraagt Europese steun voor strijd tegen mensenhandel

Het Leger des Heils presenteert vandaag in het Europees Parlement een publiekscampagne om mensenhandel terug te dringen. Cornel Vader, directeur/bestuurder Welzijns- en Gezondheidszorg van het leger geeft daarop een toelichting.
Lees verder
 
 
De presbyteriaanse predikant Andrew Brunson (l.) bidt voor president Donald Trump tijdens hun ontmoeting afgelopen weekend in het Witte Huis. Met woorden uit Jesaja 11, die Brunsons vrouw Norine in een droom had gehoord.    

Andrew Brunson: 'Ik overleefde de isoleercel door urenlang te bidden'

Andrew Brunson beschouwde het als een eer te lijden voor zijn geloof. Twee jaar hield Turkije de christelijke predikant gevangen, eerst in de cel, later door middel van huisarrest. 'In die periode baden miljoenen mensen voor Turkije.'
Lees verder
 
 
<p>GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet.</p>    

GL, PvdA: prolife mag keuzehulp niet sponsoren

'Antiabortusorganisaties' als de VBOK mogen niet meebetalen aan keuzehulp voor onbedoeld zwangere vrouwen, als ook de overheid diezelfde keuzehulp subsidieert. De subsidie voor Siriz moet daarom worden stopgezet.
Lees verder
 
 
Als teken van rouw om de bij de schietpartij op de school in Kertsj omgekomen studenten en andere slachtoffers, leggen mensen bloemen op het heldenmonument in de stad op de Krim.    

Schietpartij in Kertsj: één schutter, veel vragen

Een zeldzame schietpartij op een school op de Krim heeft Rusland in rouw gedompeld en geleid tot een ongemakkelijke zoektocht naar de oorzaak op de staats-tv. Hoe is het mogelijk dat leerlingen gevaar lopen op een schiereiland dat volgens Rusland in 2014 ‘gered’ werd uit …
Lees verder
 
 
De laatstgehouden synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken in 2016 overwoog dat de minst verstrekkende kerkorde voor samenwerkingsgemeenten geldt. Maar besloot ze het ook, dat is nu de vraag.    

Vrouw in ambt primeur én heet hangijzer in Christelijke Gereformeerde Kerken

De christelijk-gereformeerde classis Apeldoorn geeft de samenwerkingsgemeente in Arnhem groen licht voor vrouwelijke ambtsdragers. Dat is een primeur die binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken spanning oproept en een landelijke kwestie zal worden.
Lees verder
 
 
   

Herman Paul (40): 'Mijn ziekte opende de weg naar diepere contacten'

Wat is houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: Herman Paul (40), universitair hoofddocent geschiedenis aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar secularisatiestudies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees verder
 
 
<p>Bernard Fellay, de voormalig leider van de Piusbroederschap, tijdens een priesterwijding.</p>    

Piusbroederschap kiest voor harde lijn tegenover Rome

De nieuwe leider van de traditionalistische, van Rome afgescheiden Piusbroederschap, pater Davide Pagliarani, heeft in het eerste interview sinds zijn aantreden het Tweede Vaticaans Concilie onaanvaardbaar genoemd. Het tekent de breuk met de verzoenende houding die zijn voorganger, bisschop …
Lees verder
 
 
<p>EU-onderhandelaar Michel Barnier beantwoordt vragen van journalisten.</p>    

Voorlopig geen extra top over brexitakkoord

Voorlopig komt er geen extra Europese top waar de laatste knopen worden doorgehakt voor een brexit-akkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder
 
 
   

De diepste pijn ligt voor eeuwig in een krater

Iedereen boven de 55 weet nog waar-ie was tijdens de landing van de eerste mens op de maan. Een realistische speelfilm over die gebeurtenis en de weg ernaartoe is zowel kritisch als patriottisch.
Lees verder
 
 

Commentaar: Kerkasiel bestaat niet

Een oud begrip wordt opeens weer brandend actueel: kerkasiel. Het werd ontwikkeld door Gregorius, bisschop van Tours, in de zesde eeuw. Kerken hadden het recht vluchtelingen in hun kerk een veilige plek te bieden. Het was een vertaling van het bijbelwoord uit Exodus 21, vers 13: 'Maar deed hij het …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言