2018年10月6日 星期六

In vluchtelingenkamp Moria vecht je tegen de angst

 
 
Het nieuws van 06 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Hulpverleners proberen iets te doen aan de vele psychische problemen waarmee ze kampen. Het is dweilen met de kraan open.    

In vluchtelingenkamp Moria vecht je tegen de angst

Vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos barst uit z'n voegen. De doorstroom naar het vasteland stokt, terwijl er nog steeds boten vol met vluchtelingen aankomen. De wanhoop heeft kampbewoners in zijn greep. Kinderen doen zelfs pogingen tot zelfdoding.
Lees verder
 
 
<p>Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat).</p>    

Klimaatplannen moeten concreter en goedkoper

De klimaatplannen om de uitstoot van CO2 terug te dringen, moeten concreter en goedkoper, vindt minister Eric Wiebes (Klimaat). Ook wil het kabinet niet 'regels op mensen afsturen'. Grote bedrijven zullen hier echter wél mee te maken krijgen.
Lees verder
 
 
   

Nationale actiedag voor Sulawesi

Er komt een nationale actiedag voor het Indonesische eiland Sulawesi, dat een week geleden getroffen werd door een aardbeving en een tsunami.
Lees verder
 
 
Wim Eijk    

'Katholieke kerk wacht zwaar weer'

Kardinaal Wim Eijk waarschuwt in een brief aan parochiebesturen voor 'een stormfront' dat rooms-katholieke kerken nadert. Parochieleden moeten zich erop voorbereiden 'vol getroffen te worden'.
Lees verder
 
 
Reinildis van Ditzhuyzen: 'De meest gestelde vraag op mijn lezingen is: moet ik aan tafel wel of niet 'smakelijk eten' zeggen?'    

'Maak geen ruzie via WhatsApp'

Reinildis van Ditzhuyzen schreef een nieuwe versie van het etiquetteboek 'Hoe hoort het eigenlijk?' Tot haar eigen verbazing bestaat daar ook in het digitale tijdperk nog altijd behoefte aan.
Lees verder
 
 

Ad den Besten verhulde zijn pro-Duits verleden

Liedboekdichter Ad den Besten nam pas na de oorlog afstand van zijn pro-Duitse opvattingen. In interviews heeft hij altijd gezegd dat hij die al in 1939 had afgezworen.
Lees verder
 
 
<p><span>Roelof Bisschop (SGP) en Kees van der Staaij (SGP), kijken naar Chris Stoffer die wordt beedigd tot SGP-Kamerlid.</span></p>    

De megafoon van de mannenbroeders

Zo hard mogelijk schreeuwen om op te vallen. Als die trend vat begint te krijgen op de SGP, wordt het tijd je achter de oren te krabben. Nu is Chris Stoffer, het nieuwe SGP-Kamerlid dat de vertrokken Elbert Dijkgraaf opvolgde, geen man die met overslaande stem spreekt. Op het eerste gezicht is hij …
Lees verder
 
 
   

Floris van Binsbergen: Vrijmoedig bevindelijk

Op de oprit bij de hersteld-hervormde dominee Floris van Binsbergen (36) staat een ­gezins-Mitsubishi in een wat ondefinieerbare kleur. De snelle VW golf gti met tweehonderd pk, die hij voorheen reed, paste niet bij dat ambt van predikant, vindt de voorganger die in één klap …
Lees verder
 
 
   

Roemenen stemmen over homohuwelijk

BOEKAREST (ANP/RTR) - Roemenen kunnen dit weekeinde in een referendum stemmen over de vraag of er in de grondwet moet worden vastgelegd dat een huwelijk alleen tussen een man en een vrouw kan worden voltrokken. De conservatieve Oost-Europese staat staat nu al geen huwelijken of burgerlijke …
Lees verder
 
 
De beroemde Russische schrijver Lev Tolstoj, vlak voor zijn dood in 1910. Hij vertelt zijn kleinkinderen Ilja en Sonja een verhaal over een tuin vol komkommers.    

Nu in kleur: de jaren 1850 tot 1960

Zwart-witfoto’s inkleuren, is dat echt of nep? De werkelijkheid is altijd kleurig geweest, dat is wel een ­argument vóór.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言