2018年10月15日 星期一

Onderwijs kampt met tekort aan invallers

 
 
Het nieuws van 15 oktober 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p><span>Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (D66) en Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media (ChristenUnie) in de Tweede Kamer. </span></p>    

Scholen moeten uitgaven beter verantwoorden

Onderwijsbesturen moeten beter verantwoorden waaraan zij hun geld uitgeven. Zij moeten laten zien hoeveel geld elk van hun scholen krijgt, hoe hoog de reserves zijn en wat de kosten zijn van het schoolbestuur.
Lees verder
 
 
<p>Aanhangers van de CSU wachten gespannen de verkiezingsuitslag af.</p>    

CSU lijdt historische nederlaag in Beieren, AfD en Groenen winnen

De CSU heeft fors verloren tijdens verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren. De Beierse christendemocraten moesten een verlies incasseren van 10,4 procent ten opzichte van 2013 en kwamen uit op 37,3 procent. Volgens de exitpeiling worden de Groenen tweede (17,8), nieuwkomer AfD haalt …
Lees verder
 
 
   

Onderwijs kampt met tekort aan invallers

Scholen hebben grote moeite om voldoende invalleerkrachten te vinden. Het aantal invallers is het afgelopen jaar drastisch gedaald, doordat veel docenten een vaste baan krijgen.
Lees verder
 
 
<p>Een protest bij de ambassade van Saudi-Arabië over de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi.</p>    

Internationale spanning over verdwenen Saudische journalist loopt op

Saudi-Arabië heeft zeer vijandig en trots gereageerd op dreigende taal van de Amerikaanse president Donald Trump. Het islamitische koninkrijk dreigt de wereldmarkt voor olie te verstoren, mogelijk door de olieprijs op te drijven.
Lees verder
 
 
Een meisje als vrijwilliger aan het werk in een weeshuis in Cambodja.    

Weeshuisstage 'schadelijk'

Scholen moeten geen studenten op stage sturen naar weeshuizen, vinden kinderrechtenorganisaties. Eind deze maand beginnen zij een campagne tegen 'weeshuistoerisme'.
Lees verder
 
 
Klaas-Jan met een aantal van de kinderen, spelend op het dak van hun huis, vanwaar je ver kunt kijken over de stad Islamabad en de omringende bergen.    

Thuis in het gevaarlijkste land ter wereld

Volgens de parlementariër Geert Wilders wonen er slechts 'idioten' in Pakistan. De Nederlandse ondernemer Klaas-Jan Mulderij (43), die er een ingenieursbureau runt met hoog­opgeleide Pakistanen in dienst, lacht om de Hollandse kortzichtigheid.
Lees verder
 
 
   

Leuven krijgt allochtone burgemeester

Leuven krijgt, als eerste grote Vlaamse stad, een allochtone burgemeester.
Lees verder
 
 
   

Meer Amerikanen geloven in herverkiezing Trump

WASHINGTON (ANP/DPA) - Steeds meer Amerikanen geloven dat de Amerikaanse president Donald Trump in 2020 wordt herkozen. Volgens een peiling van CNN gelooft 46 procent daarin, terwijl 47 procent sceptisch is over zijn kansen. In maart geloofde 54 procent van de Amerikanen niet in een tweede termijn …
Lees verder
 
 
<p><span>Inwoners van Haarlem op de Grote Markt tijdens een demonstratie als steunbetuiging voor de bedreigde burgemeester Jos Wienen.</span></p>    

Haarlemmers de straat op om hun bedreigde burgemeester te steunen

Ineens was hij er toch zelf: de bedreigde en beveiligde burgemeester van Haarlem, Jos Wienen. Onverwacht stond hij zondagmiddag zelf even op het bordes van het oude raadhuis van Haarlem aan de Grote Markt. Hij kreeg een lang applaus van de vele aanwezigen.
Lees verder
 
 
Het interieur van de Oosterkerk, een van de drie Zwolse protestantse kerken die mogelijk moeten sluiten.    

Zwolse kerk moet flink snoeien

Hard ingrijpen is nodig om de Protestantse Gemeente Zwolle (PGZ) te redden van een financiële ondergang: alle kosters worden ontslagen en mogelijk drie kerken gaan dicht. De kerkenraad beslist binnenkort over dit draconische bezuinigingsplan.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言