2018年11月26日 星期一

Waar komt die angst voor betutteling toch vandaan?

 
 
Het nieuws van 26 november 2018

Commentaar: Waar komt die angst voor betutteling toch vandaan?

Het woord 'betutteling' is zelden in een weekend zo vaak voorbij gekomen als deze dagen. Staatssecretaris Paul Blokhuis had vrijdag zijn 'nationaal preventieakkoord' nog niet gepresenteerd, of het B-woord schalde al over de virtuele pleinen van het internet. Dat de tabaksindustrie een pakje …
Lees verder
 
 
<p><span>Ondernemer Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van HEMA.</span></p>    

Boekhoorn wil Hema's verkopen aan franchisenemers

De nieuwe Hema-eigenaar, Marcel Boekhoorn, wil snel een deel van de winkels verkopen aan franchisenemers. Ook wil hij de bakkerij van Hema van de hand doen.
Lees verder
 
 
<p><span>De Amerikaanse politie hield de mensen tegen met traangasgranaten en liet helikopters over de groep vliegen.</span></p>    

Traangas tegen migranten bij grenshek VS-Mexico

Na een bestorming van het grenshek door honderden migranten, hebben de Verenigde Staten de grens met Mexico enkele uren gesloten. Enkele tientallen bestormers slaagden erin, ook op het hek zelf te klimmen. De grens is nu weer open.
Lees verder
 
 
<p><span>Bij de Russische ambassade in Kiev kwamen zondag veel mensen bijeen. Volgens het Oekraïense televisiestation </span><em>Hromadske </em><span>riep de menigte 'dood aan de Russen'.</span></p>    

Crisis op zee tussen Rusland en Oekraïne

Een sleepboot van de Oekraïense marine is zondagmorgen vroeg geramd door de Russische kustwacht. Waarnemers zijn ongerust door deze directe militaire confrontatie.
Lees verder
 
 
In september zit er een handvol mensen in de dienst, terwijl in februari er wel driehonderd kerkgangers kunnen zijn.    

Psalmgezang van overwinteraars in een Portugees hotel

Nederlandse overwinteraars in de Algarve (Portugal) houden hun eigen kerkdiensten. 'Gedoe over kerkgrenzen kennen we niet. Evangelisch en katholiek voelt zich hier thuis.'
Lees verder
 
 
Gert Jan Segers spreekt op het partijcongres van de ChristenUnie in Zwolle.    

Leden CU willen uitzetstop kinderen

Een overgrote meerderheid van de ChristenUnieleden wil een voorlopige stop op het uitzetten van kinderen die 'geworteld' zijn in Nederland. De fractie gaat het voorstel 'in haar eigen tijd' uitvoeren.
Lees verder
 
 
Een stamlid op Noord-Sentinel schiet in 2004 een pijl af op een helikopter van de Indiase kustwacht. De overheid wilde toen, kort na de verwoestende tsunami die de regio trof, kijken of de bewoners hulp nodig hadden.    

Noord-Sentinel, raadsel van de mensheid

Een jonge Amerikaanse zendeling (26) is vorige week vermoord toen hij met een Bijbel in de hand het strand op stapte van Noord-Sentinel, een tropisch eiland in de Indische Oceaan. Zijn dood was te voorspellen. Vreedzaam contact met de eilandbewoners is niet mogelijk. Zij leven in de steentijd en …
Lees verder
 
 
<p><span>Boten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)</span>.</p>    

Record aan donaties voor reddingsmaatschappij

Een record voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM): het jaarlijkse Reddersgala, een benefietactie, leverde 845.649 euro op. 
Lees verder
 
 
Honderden Hondurezen bivakkeren momenteel aan de grens met Amerika. 'Dat probleem lijkt in getallen niet zo groot, maar symboliseert de uitzichtloosheid van veel Centraal-Amerikaanse staten.'    

Langs de grens tussen Mexico en de VS: 'Wil je een pistool mee voor de nacht?'

Zeven jaar lang berichtte Edwin Timmer vanuit Mexico over hartendieven, helden en horror in een narcostaat. In zijn boek reist hij langs de grens met Amerika, van Harlingen tot Tijuana, de mooiste hel op aarde.
Lees verder
 
 
Grazers in natuurgebied Munnikenland bij Slot Loevestein moesten in januari van dit jaar naar een hoger gebied worden geleid vanwege het hoge water.    

Grote grazers zijn zelfs goed tegen cannabisteelt

De kennis en ervaring die Nederland heeft opgedaan met natuurlijke begrazing door kuddes paarden en runderen, blijkt gewild in Europa. Want als het platteland leegloopt, moet vrijkomende landbouwgrond een nieuwe bestemming krijgen.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言