2018年11月29日 星期四

Onderzoeksraad: jaarwisseling blijft onveilig door ongewijzigd vuurwerkbeleid

 
 
Het nieuws van 29 november 2018
<p>Vuurwerk in een opslagbunker voor de jaarwisseling.</p>    

Jaarwisseling onveilig door vuurwerkbeleid

De jaarwisseling blijft een ronduit onveilig feest, omdat het kabinet gevaarlijk vuurwerk niet wil verbieden. In een snoeihard rapport kraakt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) deze beslissing van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
Lees verder
 
 
De spoorlijn in Kamp Westerbork. Doordat hier transportlijsten bewaard zijn gebleven, is in Nederland veel bekend over slachtoffers en nabestaanden.    

Compensatie Holocaust plaatst NS voor een puzzel

Welke Joden komen in aanmerking voor een schadevergoeding van de NS vanwege de Holocaust? Het zal een hele klus worden om dat uit te zoeken, zeggen deskundigen. 'Maar er is bijna nergens zo veel documentatie als in Nederland.'
Lees verder
 
 
De Joanneskerk in Oisterwijk was een naar buiten tredende evangeliserende gemeenschap, aanjager van de charismatische beweging binnen het Nederlandse katholicisme.    

Pijnlijke strijd om Joanneskerk

Er is geen reden de Joanneskerk in Oisterwijk te sluiten. Dat oordeelt het Vaticaan, dat bij wijze van hoge uitzondering ingrijpt in een lokale situatie. De parochie houdt de kerk daarom noodgedwongen open, maar laat niet toe dat er veel wordt georganiseerd.
Lees verder
 
 
   

Máxima bij G20-gala, evenals omstreden Saudische kroonprins

Koningin Máxima is door de Argentijnse president Mauricio Macri uitgenodigd om vrijdagavond aanwezig te zijn bij een gala aan het begin van de G20-top in Buenos Aires.
Lees verder
 
 
<p>Ook de Bossche Sint-Janskathedraal (foto) deed mee aan #RedWednesday, een actie van de Stichting Kerk in Nood. </p>    

Sint-Jan kleurt rood om aandacht te vragen voor geloofsvervolging

De Sagrada Familia in Barcelona, de Westminster Cathedral in Londen en kathedralen in onder meer Melbourne, Sydney en Washington, ze kleurden woensdag allemaal rood. 
Lees verder
 
 
   

Arjan van Essen nieuwe directeur Haagse school

De docent die door het reformatorische Driestar College op non-actief werd gezet vanwege een theatervoorstelling, heeft een nieuwe baan.
Lees verder
 
 
<p>Leden van actiegroep Kick Out Zwarte Piet voor de Catharinakerk in Eindhoven.</p>    

3 Argumenten: Kerken hebben rol in gesprek over Zwarte Piet

3 argumenten 1 Omdat dit debat niet alleen de maatschappij polariseert, maar ook onder christenen leeft. We moeten het debat niet aan politiek of activisten overlaten, bij wiens aanpak christenen zich misschien niet altijd prettig voelen. 2 Omdat kerken hierin wegwijzers kunnen zijn bij een …
Lees verder
 
 
   

Viral: Ook het Vaticaan wordt gevolgd

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de sociale media van de Katholieke Kerk.
Lees verder
 
 
   

Paul van Vliet: 'Ik ben een verwend jochie'

Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: cabaretier Paul van Vliet (83). Onlangs verscheen van hem het boek Brieven aan God en andere mensen .
Lees verder
 
 

Commentaar: Lucht en leegte bij de liberalen

De Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan ­tegen Klaas Dijkhoff vanwege ‘een economisch delict’. De VVD-fractieleider heeft zaterdag vijfhonderd stuks zwerfafval in het milieu gedumpt. Die beschuldiging slaat op het feit dat Dijkhoff tijdens een partij-festival in Den Bosch …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言