2018年11月13日 星期二

Kinderen horen steeds minder bijbelverhalen

 
 
Het nieuws van 13 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

Werknemer voelt zich steeds vaker leeg aan het eind van de dag

Het aantal werknemers met klachten van psychische vermoeidheid neemt toe.
Lees verder
 
 
<p>Een aantal kinderbijbels.</p>    

Kinderen horen steeds minder bijbelverhalen

Steeds meer kinderen groeien op zonder dat hen ooit uit de Bijbel wordt voorgelezen. Van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft ruim een derde als kind nooit bijbelverhalen gehoord.
Lees verder
 
 
<p><span>De Canadese premier Justin Trudeau was op bezoek in Parijs en sprak daar ook over de situatie rondom Asia Bibi.</span></p>    

Canada praat met Pakistan over asiel voor Asia Bibi

Canada staat ervoor open om Asia Bibi asiel aan te bieden. Het land is daarover met de Pakistaanse autoriteiten in gesprek. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau gezegd.
Lees verder
 
 
   

Dodelijkste bosbranden ooit in Californië

Paradise Het dodental in Californië als gevolg van de bosbranden staat inmiddels op 42. Daarmee zijn de branden de dodelijkste in de Amerikaanse staat tot nu toe. In en om het stadje Paradise, in het noorden van Californië, werden dinsdag dertien lichamen gevonden van mensen die in de …
Lees verder
 
 
   

Onderzoek naar plek die geloof inneemt in het werk

Woord en Daad, de Lelie zorggroep en de Christelijke Hogeschool Ede zijn gezamenlijk een onderzoek begonnen naar de manier waarop hun medewerkers in hun werkzaamheden vormgeven aan hun geloof.
Lees verder
 
 
<p>Als argeloze consument is het niet altijd makkelijk om bewust boodschappen te doen. In de supermarkt word je door allerlei marketingtrucjes verleid.</p>    

Hoe overleef ik de supermarkt? Fabrikanten vechten om de aandacht

Bijna iedere supermarktbezoeker heeft weleens last van keuzestress. Fabrikanten vechten om de aandacht van de consument, die zich maar al te graag laat verleiden door labels als ‘excellent’, ‘vers’ of ‘gezoet met suikers van natuurlijk oorsprong’. Teun van de …
Lees verder
 
 
Door partijfinanciering uit Zwitserland is Alice Weidel, kopvrouw van Alternative für Deutschland, in een benarde positie terechtgekomen.    

'Dat stinkt toch allemaal hemelhoog!'

De positie van Alice Weidel, de kopvrouw van de Alternative für Deutschland, wankelt. De reden is partijfinanciering uit Zwiterserland, maar er zijn kleine ontsnappingsclausules.
Lees verder
 
 
<p>Barend Kamphuis</p>    

Theologenblog: Het gaat om onze ziel

‘In de kerk moet het over onze ziel gaan’. Dat zei Arjan Plaisier op het symposium bij het afscheid van Kees van der Kooi aan de Vrije Universiteit onlangs. Hij had groot gelijk. In kerk en theologie gaat het over onze ziel, schrijft Barend Kamphuis.
Lees verder
 
 
Erika Manders    

Romeinse munten geven een mogelijke verklaring voor christenvervolgingen

De laatste grote christenvervolging in het Romeinse Rijk was onder keizer Diocletianus. Wat dreef hem? Erika Manders kijkt op een nieuwe manier in de ziel van de keizer: ze onderzoekt zijn geld.
Lees verder
 
 
Kamal en Arham uit Pakistan kunnen niet anders dan wachten tot de IND een beslissing neemt over hun verzoek tot een verblijfsvergunning.    

Asielzoekers: 'Onze vrouwen en kinderen lopen gevaar'

Door oplopende wachttijden bij het IND wachten asielzoekers lang op een verblijfsvergunning. Ook Kamal en Arham verkeren nog in onzekerheid.
Lees verder
 
 

Commentaar: Het leven beschermen

Het Openbaar Ministerie stelde nog nooit vervolging in tegen een arts die heeft meegewerkt aan euthanasie, constateerde Jacob Kohnstamm ruim anderhalf jaar geleden. Dat was de reden waarom de voorzitter van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie ­ervoor pleitte ingewikkelde euthanasiezaken …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言