2018年11月30日 星期五

Coalitie stevent af op een harde confrontatie over Siriz

 
 
Het nieuws van 30 november 2018
   

Botsing in coalitie dreigt over Siriz

De coalitie stevent af op een harde confrontatie over Siriz. Regeringspartijen D66 en VVD zijn nog niet tevreden over de eisen die staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil stellen aan organisaties die onbedoeld zwangere vrouwen helpen.
Lees verder
 
 
<p>Jongeren vieren Koningsdag in Breda.</p>    

Jongeren in Nederland drinken minder, zijn minder crimineel en behoeven meer jeugdhulp

Jongeren in Nederland drinken minder alcohol dan tien jaar geleden en zijn minder slachtoffer en dader bij criminaliteit. Moslimjongeren willen vaker dat alcohol verboden wordt. Dat staat in de Jeugdmonitor 2018.
Lees verder
 
 
<p>Asia Bibi's dochter Esha</p>    

Asia Bibi ziet haar kinderen nu helemaal niet meer

Ondanks de euforie over de vrijlating van Asia Bibi zit zij voor haar eigen veiligheid nog steeds ergens vast op een geheim adres in Pakistan. Haar dochters mogen hun moeder niet ontmoeten. De behandeling van de petitie die radicale moslims indienden om de vrijspraak van Asia Bibi door de Hoge …
Lees verder
 
 
   

Schaatsbond hield in 1985 diefstal urinestalen stil

Schaatsbond KNSB heeft in 1985 de verdwijning van urinestalen van schaatssters Yvonne van Gennip en Ria Visser in de doofpot gestopt.
Lees verder
 
 
   

Kerken luiden COP24-top in met noodklok voor het klimaat

Ruim tweehonderdvijftig kerken luiden zaterdag de 'noodklok' voor het klimaat. 'Er dreigt een ramp op ons af te komen. Dan is het logisch dat de klokken worden geluid.'
Lees verder
 
 
Uit de krant van 4 maart 1992, over de eerste dag eigen, vroege bezorging.    

20.000e uitgave van het Nederlands Dagblad: een terugblik

Nummer 20.000, staat op de voorpagina van dit Nederlands Dagblad. Al is het de vraag of die claim klopt… Een terugblik op de bezorgperikelen, wisselende namen en veranderende lezersgroep gedurende het tijdperk waarin al die kranten van de pers rolden.
Lees verder
 
 
<p>Van de toespraken tijdens de EO-Jongerendag is predikant Jaco de Heer geschrokken.</p>    

Jaco de Heer: Te veel mens, te weinig God in evangelische beweging

Jaco de Heer, predikant in de Gereformeerde Gemeenten, onderzocht hoe de evangelische beweging als spiegel en spanningsbron fungeert voor reformatorische en gereformeerde kerken.
Lees verder
 
 
<p>Vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos.</p>    

'We Gaan Ze Halen' met weinig hoop naar Griekenland

De actiegroep ‘We Gaan Ze Halen’, die zich inzet voor vluchtelingen in Griekse opvangkampen, gaat in december naar Griekenland. Maar de kans dat ze op de terugweg vluchtelingen meenemen, is bijzonder klein.
Lees verder
 
 
Samuel Wells schrijft even diep als toegankelijk, zonder in een stroming of een hokje te passen.    

Samuel Wells: gelovig en ruimhartig

De Bijbel is voor de Engelse theoloog en ethicus Samuel Wells geen bewijsboek. De Bijbel vertelt met welk verhaal God bezig is in de wereld en in jouw leven.
Lees verder
 
 

Commentaar: Agressie & betutteling

Er staat een jongen bij de bushalte, diep in zijn jas gedoken. Een andere jongen loopt vastberaden op hem toe. 'Wil je?', vraagt hij. De jongen schudt zijn hoofd. 'Geen geld.' 'Tuurlijk heb je wel geld', zegt de ander arrogant. 'En je wilt ook.' De jongen schudt zijn hoofd, traag, en zegt dat hij …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言