2018年11月6日 星期二

Follow the Money: IJsselmeerziekenhuizen kochten onvergoed medicijn

 
 
Het nieuws van 06 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p><span>Inwoners van Lelystad bieden een petitie aan aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport voorafgaand aan het Tweede Kamerdebat over het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis.</span></p>    

Follow the Money: ziekenhuizen kochten onvergoed medicijn

De IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland zijn mede zo zwaar in de problemen gekomen doordat ze dure kankermedicijnen in Duitsland bleven kopen, terwijl deze in Nederland niet meer werden vergoed door de zorgverzekeraars. Dat schrijft onderzoekssite Follow the Money.
Lees verder
 
 
<p>Deelnemers aan de migrantenkaravaan, vooral Hondurezen, rusten in een tijdelijke opvang.</p>    

Guatemala en Honduras dreigen met actie tegen organisatoren migrantenkaravaan

De presidenten van Guatemala en Honduras proberen op hun manier een einde te maken aan de uittocht van duizenden mensen via Mexico naar de Verenigde Staten. Zij dreigen met optreden, niet tegen de migranten, maar tegen degenen die deze migratie organiseren en bevorderen.
Lees verder
 
 
<p>Demonstranten van Pegida voeren actie in Amsterdam.</p>    

Extreemrechts vormt groter risico

Oplevend rechts-extremisme zet de Nederlandse maatschappij onder druk. Dat concludeert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in een nieuw rapport 'De golfbewegingen van rechts-extremistisch geweld in West-Europa'.
Lees verder
 
 
<p>Beeld uit 'Niet filmen maar helpen!', een campagnefilmpje van het Rode Kruis.</p>    

Rode Kruis voert campagne tegen filmen na ongeluk

Het Rode Kruis wil dat er een einde komt aan het filmen van gewonden nadat er een ongeluk is gebeurd. In plaats daarvan kunnen ooggetuigen beter 112 bellen en eerste hulp verlenen. Juist in de eerste minuten kan hulp immers van levensbelang zijn.
Lees verder
 
 
Maarten Wisse, hoogleraar dogmatiek, pleit voor meer diepgaande gesprekken tussen leden van de Protestantse Kerk.    

Notitie PKN-synode: 'Práát over geloofsverschillen'

In de Protestantse Kerk praten mensen die heel verschillend in het geloof staan weinig met elkaar. Een notitie die PKN-synodeleden volgende week bespreken, moet de patstelling die de afgelopen eeuw is gegroeid doorbreken.
Lees verder
 
 
Wetenschappers willen zeewier omzetten in onder meer brandstoffen.    

De vele toepassingen van zeewier

In Petten gaat woensdag het eerste zeewierlab ter wereld open. Wetenschappers proberen deze biomassa om te zetten in onder meer biobrandstoffen, plastics en biogas. In 2035 moet zeewier 10 procent van de totale energieproductie voor zijn rekening nemen, verwacht TNO.
Lees verder
 
 
De Democratische congreskandidaat Ilhan Omar spreekt haar aanhangers in Minneapolis toe. De kans dat de Democraten aan zet komen, lijkt klein.    

Democraten zitten op een kluitje in de stad

Zelfs al wil een duidelijke meerderheid van de bevolking vandaag dat de Democraten winnen, dan is het niet per se gezegd dat de Democraten daarmee ook aan zet komen. De Republikeinen profiteren het meest van de zwakke plekken in de Amerikaanse democratie.
Lees verder
 
 
<p>Léonie Sazias</p>    

Léonie Sazias (50Plus) tijdelijk uit Kamer wegens ziekte

Den Haag Tweede Kamerlid Léonie Sazias (50Plus) verlaat tijdelijk het parlement. Ze heeft een vervolgbehandeling nodig voor darmkanker, die vorig jaar bij haar werd geconstateerd. Na een behandeling kon de 61-jarige Sazias toen toch als Kamerlid worden geïnstalleerd. Nu blijkt dat er een …
Lees verder
 
 
Natuurlijk was er in de media veel aandacht voor de emoties van patiënten en personeel bij de sluiting van het Slotervaart. Maar de ellende daar sleepte al jaren en de ingreep was hard nodig.    

Opinie: Waarom Zilveren Kruis groot gelijk had om Slotervaart failliet te laten gaan

Nu heeft de markt een keer wél goed z’n werk gedaan in de zorg. Er was alle reden om het Slotervaartziekenhuis eindelijk uit de wedstrijd te halen.
Lees verder
 
 

Commentaar: Zaak Asia Bibi is veranderd in strijd om toekomst Pakistan

Concessies aan gewelddadige demonstranten zijn onaanvaardbaar. Dat is de duidelijke boodschap van de mensenrechtencommissie in Pakistan, nadat vorige week de regering boog voor de eisen van de streng islamitische partij TLP. Wat de TLP betreft, moet en zal de christelijke Asia Bibi worden …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言