2018年11月10日 星期六

Nooit meer vliegen met Ryanair. Of toch maar wel?

 
 
Het nieuws van 10 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Johan en Elske Oost zijn pleegzorgouders sinds september vorig jaar.    

'Pleegzorg is geen hogere wiskunde, maar kan ook lastig zijn'

Dertig pleegouders, verspreid over heel Nederland, houden vanmorgen voor het eerst open huis. Het is 'een koffiemomentje' om de drempel zo laag mogelijk te maken voor potentiële pleegouders.
Lees verder
 
 
Ryanair-toestel op vliegveld Eindhoven. Als consumenten erg gericht zijn op lage prijzen moeten ze zich realiseren dat dat een keerzijde heeft, zegt econoom Marcel Canoy.    

Nooit meer vliegen met Ryanair. Of toch maar wel?

Vliegmaatschappij Ryanair ligt onder vuur vanwege de ‘uitbuiting’ van personeel. Laten passagiers de prijsvechter daarom links liggen?
Lees verder
 
 
Gerard den Hertog (l) en Robert Plomp    

Hoe hetero's en homo's elkaars lasten dragen

Er is een flink leger theologen, schrijvers en ervaringsdeskundigen opgetrommeld voor een studiedag over homoseksualiteit en de kerk. Meer dan een jaar voorbereiding ging vooraf aan de bijeenkomst, komende vrijdag in Nijkerk. Twee van de sprekers geven een voorproefje.
Lees verder
 
 
Petr Jasek las in drie weken in zijn cel de gehele Bijbel. 'Ik moedig iedereen aan om in de vakantie dagelijks een bijbelboek te lezen.'    

Tsjechische christen Petr Jasek: 'Gevangenschap Bibi is zegen voor Pakistan'

De gevangenschap van Asia Bibi is een zegen voor de christenen in Pakistan, zegt Petr Jasek die maanden in een Sudanese cel zat. 'De hele wereld weet nu van de zware omstandigheden waaronder Pakistaanse christenen leven.'
Lees verder
 
 
De Chinese president Xi Jinping spreekt in de Grote Hal van het Volk in Peking met de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger.    

Kissinger probeert conflicten tussen VS en China in te dammen

Amerika en China zullen onvermijdelijk op elkaars tenen trappen, zegt Henry Kissinger. De oud-minister van Buitenlandse Zaken probeerde in Peking de oplopende spanning met China wat te temperen.
Lees verder
 
 
   

Nobelprijswinnaar Ben Feringa: Gegrepen door moleculen

Scheikundige Ben Feringa droomde vroeger niet van een Nobelprijs of hoogleraarschap. Hij wilde ontdekkingen doen. Spelen. De ruimte in de kerk voor het mysterie spreekt hem aan. Want elk antwoord dat hij als wetenschapper vond, riep nieuwe vragen op. ‘Ik weet minder dan ooit tevoren.’
Lees verder
 
 
Michelle Obama ging in juni in New Orleans al met publiek in gesprek over haar autobiografie.    

Strijden om te worden wie je wilt zijn

Een wereldwijde lancering in 24 talen van de autobiografie van Michelle Obama. Een tournee van een maand langs megazalen in de Verenigde Staten. Een eigen productiebedrijf voor films en documentaires. De aanstaande presidentiële memoires van Barack Obama. De twee zijn voorlopig niet uit beeld. Ze …
Lees verder
 
 
<p><span>het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam</span>.</p>    

Muziek heilig? Laat het maar gewoon gebeuren

Muziek kan mensen bijzondere, welhaast religieuze ervaringen bezorgen. Maar eigentijdse klassieke muziek is soms zo ontoegankelijk dat het moeilijk 'meevoelen' is. We mogen best stellen dat daarmee iets verloren is gegaan, vindt muziekfilosoof Marlies de Munck.
Lees verder
 
 
   

Huwelijksjaren: 'Onze vette jaren zijn nu'

De één is al jaren getrouwd, de ander staat aan het begin van de huwelijksjaren. Hoe doen koppels dat? Hendrik (35) en Marja (39) Aarden uit Oldehove. Ze hebben zeven zware jaren achter de rug maar hebben nu rust gevonden bij God en elkaar.
Lees verder
 
 

Commentaar: Bethel biedt geen 'kerkasiel' maar adempauze

Het Armeense gezin Tamrazyan, dat met uitzetting wordt bedreigd, krijgt nu al een tijdlang onderdak in een kerk. Eerst bij de vrijgemaakt-gereformeerden in Katwijk, en sinds twee weken in een gebouw van de Protestantse Kerk in Den Haag. Daar wordt hun verblijf liturgisch omlijst met een …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言