2018年11月3日 星期六

Pakistaanse regering sluit deal met radicale groep: Asia Bibi mag het land niet uit

 
 
Het nieuws van 03 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
De radicale TLP-leider Khadim Hussain Rizvi (in rolstoel) wil dat Asia Bibi alsnog wordt opgehangen.    

Nieuw proces, Asia Bibi mag Pakistan niet uit

In een overeenkomst met de radicaalislamitische groep Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) heeft de Pakistaanse regering vrijdag besloten dat het proces tegen de christelijke Asia Bibi moet worden herzien.
Lees verder
 
 
Kerken zullen iets minder last van de versobering van de giftenaftrek dan goede doelen, voorspelt Paul Smeets.    

Een dikkere portemonnee, toch minder giften

De versobering van de giftenaftrek kun je dan misschien geen 'dolk in de rug' van kerken en goede doelen noemen. Maar de giften zullen wel degelijk afnemen, zegt universitair econoom Paul Smeets. 'De overheid geeft hiermee een verkeerd signaal.'
Lees verder
 
 
'Ieder z'n waarheid' was ooit een aanval op de machthebbers, zegt Julian Baggini. Maar nu gaat juist de macht zelf ermee vandoor.    

Filosoof Julian Baggini: 'Wanhoop niet, dé waarheid bestaat'

Wat is waarheid? Eeuwenlang discussiëren filosofen al over die vraag. Maar sinds een paar jaar is het ook een vraag waar westerse samenlevingen mee te maken hebben. Toenemend ongeloof in zoiets als 'de waarheid' zorgt bij bepaalde thema's voor hevige verdeeldheid – van klimaatverandering tot …
Lees verder
 
 
Dinsdagavond ging René de Reuver voor in buurt-en-kerkhuis Bethel. Het rooster zit tot 10 november vol.    

Een kerkdienst gebruiken als politiek drukmiddel, kan dat wel?

Meer dan 150 dominees en gewone kerkleden uit heel het land staan in de rij om een bijdrage te leveren aan de estafettekerkdienst in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel. Maar mag je de eredienst wel gebruiken als een politiek drukmiddel?
Lees verder
 
 
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman probeert met hervormingen het imago van zijn land te verbeteren.    

Evangelische leiders VS op bezoek bij Bin Salman

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman ligt momenteel onder vuur in verband met de moord op de journalist Jamal Khashoggi. Dat weerhield hem er echter niet van een groep Amerikaanse evangelische leiders te ontvangen in het koninklijk paleis in Riyad.
Lees verder
 
 
   

Tim Hofman verzamelt grote steun voor soepel kinderpardon

Met 150.000 handtekeningen kan tv-maker Tim Hofman naar de Tweede Kamer. Maar dat gaat niet vanzelf.
Lees verder
 
 
   

De feiten over het naderende pensioenakkoord

Vakbonden en werkgevers praten al jaren over vernieuwing van het pensioenstelsel. Voorlopig is het einde van dit overleg nog niet in zicht. Wat is precies het probleem en welke oplossing ligt er op tafel?
Lees verder
 
 
De Sixtijnse Kapel.    

Vaticaan wil limiet bezoekers musea

Er komen te veel toeristen naar Vaticaanse musea, met name de Sixtijnse Kapel. De drukte zorgt volgens gidsen voor onveilige situaties. Daarom moet vanaf 2019 een limiet worden ingesteld voor het aantal bezoekers.
Lees verder
 
 
   

Longarts Sander de Hosson: 'We moeten veel meer praten over de dood'

Slecht nieuws brengen hoort bij zijn werk en vindt hij niet moeilijk. Verhalen uit de Bijbel vormden zijn denken over rechtvaardigheid en naastenliefde. Als het zover is, zal hij zich moeten overgeven aan de zorg van andere mensen. ‘Ik hoop dat ik het lef heb.’
Lees verder
 
 

Commentaar: Jemen en Allerzielen: Heer ontferm u

Kyrie, Heer ontferm u, klinkt het gebed dat in de Rooms-Katholieke Kerk met Allerzielen wordt gebeden. Zondag klinkt het opnieuw, in het gebed bij de herdenking in de protestantse Mozes en Aäronkerk in Amsterdam, van de vluchtelingen die omkwamen aan de grenzen van Europa. De troostende woorden …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言