2018年11月1日 星期四

Bestuurders Driestar over theater: 'We moeten de wereld mijden'

 
 
Het nieuws van 01 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Wim de Kloe (l.): 'Ik zeg niet dat iemand die op de bühne staat geen kind van God kan zijn. Maar het past niet bij ons.'    

Bestuurders Driestar over theater: 'We moeten de wereld mijden'

Zaterdag debuteert Arjan van Essen op de planken met een theatervoorstelling over zijn gokverleden. Het kostte hem zijn baan bij het Driestar College. Bestuurders Gert Bergacker en Wim de Kloe over de beweegredenen van de reformatorische scholengemeenschap.
Lees verder
 
 
<p>Aanhangers van de Pakistaanse partij TLP protesteren op de straten van Peshawar tegen de vrijspraak van Asia Bibi.</p>    

Onrust houdt aan in Pakistan na vrijspraak Asia Bibi

De onrust in Pakistan na de vrijspraak voor Asia Bibi blijft aanhouden. In Lahore en Peshawar blokkeren aanhangers van de radicale TLP-partij wegen en kruispunten. Ook in Karachi blijft het onrustig. Dat melden Pakistaanse media.
Lees verder
 
 
   

Kritiek op minister Cora van Nieuwenhuizen over verbod op stint

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over de gevaren van de elektrische bolderkar, de stint.
Lees verder
 
 
Arjan Plaisier: 'Maak in protestantse eredienst meer ruimte voor aanbidding, lofprijzing, bidden en mediteren.'    

Arjan Plaisier pleit voor minder woorden en meer ruimte voor zintuigen in kerkdienst

De kerkdienst lijkt wel een gehoorzaal, waarin uitleg op uitleg wordt gestapeld, vindt voormalig PKN-scriba Arjan Plaisier. Hij pleit voor minder woorden en meer ruimte voor alle zintuigen.
Lees verder
 
 
Minister Bruno Bruins wil meer greep krijgen op de ziekenhuiszorg.    

Politiek wil geen nieuwe ziekenhuisfaillissementen

Rommelige faillissementen van ­ziekenhuizen mogen niet meer voorkomen. Als er sprake is van wanbestuur, moet er verplicht een bewindvoerder worden aangesteld. Op die manier moet de overheid meer greep krijgen op de ziekenhuissector.
Lees verder
 
 
Vanouds herdenken rooms-katholieken op Allerzielen hun doden, veelal met het leggen van bloemen op hun graven. Protestantse gemeenten haken in toenemende mate aan bij deze herdenking, maar vaak wel op een eigen manier.    

'Katholieke' Allerzielen is in opmars onder protestanten

Vaker dan vroeger kiezen protestantse gemeenten het 'katholieke' Allerzielen als moment om de overledenen te gedenken. Dominee Bert Boter: 'Bidden voor overledenen is, denk ik, typisch katholiek. Wij bidden vooral voor de nabestaanden.'
Lees verder
 
 
   

Imam Yassin Elforkani: 'Ik kan urenlang de Koran lezen'

Wat is houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: Yassin Elforkani (36), imam in Amsterdam en zelfstandig ondernemer.
Lees verder
 
 
   

Premier Modi denkt vooruit met grootste standbeeld ter wereld

‘Een symbool van de integriteit en vastberadenheid van India’, zo noemde premier Modi het woensdag door hem onthulde ‘Standbeeld van de Eenheid’. De trots van Modi wordt niet gedeeld door lokale boeren en anderen, die vanwege het prestigeproject van hun grond zijn verdreven.
Lees verder
 
 
<p>Zo liggen de drie stenen bij de Westerkerk. Op de kleine foto's vanaf links: Wubbo Sikkema, Jacob de Graaf en Luitsen van der Weij.</p>    

Opinie: Eindelijk heeft verzetsstrijder Wubbo zijn steen

Daar liggen ze, drie stenen van verzetsstrijders bij het 'zenuwcentrum' van het Amersfoortse verzet. Vreemd, maar ik ben ook een beetje trots dat er eentje van een familielid bij ligt, 'oom' Wubbo Sikkema.
Lees verder
 
 

Commentaar: Drie moedige rechters in Pakistan

Drie moedige rechters in Pakistan hebben gedaan waar miljoenen christenen over de hele wereld om hebben gebeden: ze hebben, als de hoogste rechters in het land, zuiver recht gesproken in de zaak- Asia Bibi. Haar vrijspraak is een nationale zaak, na twee moorden, eindeloos veel bedreigingen en …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言