2018年11月16日 星期五

PKN-synode tornt niet aan definitie van 'huwelijk'

 
 
Het nieuws van 16 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

PKN-synode tornt niet aan definitie van 'huwelijk'

Synode past definitie van ‘huwelijk’ in de kerkorde niet aan. Dat zou de eenheid in de kerk op het spel zetten. De Protestantse Kerk in Nederland tornt niet aan het onderscheid tussen het ‘huwelijk’ tussen man en vrouw en ‘levensverbintenissen’ van mensen van …
Lees verder
 
 
<p><span>Bij de boer in Werkhoven die de afgelopen tijd geteisterd wordt door schuurbranden is in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw even brand geweest. </span></p>    

Vierde brand treft boer in Werkhoven

Op het erf van boer Gert Snitselaar in Werkhoven is in de nacht van donderdag op vrijdag voor de vierde keer in korte tijd brand ontstaan.
Lees verder
 
 
   

Rode Khmer-leiders na 40 jaar veroordeeld voor genocide

Twee hoge leiders van de Rode Khmer zijn vrijdag door een tribunaal in Cambodja schuldig bevonden aan genocide. Het is de eerste keer dat iemand voor genocide is veroordeeld uit het regime dat bijna veertig jaar geleden in het land aan de macht was.
Lees verder
 
 
   

Fiscus krijgt gegevens museumkaarthouder

De Museumvereniging moet de gegevens van een museumkaarthouder aan de Belastingdienst geven voor onderzoek.
Lees verder
 
 
<p>Exterieur van de Eritrees-orthodoxe kerk in Rotterdam.</p>    

SCP: 'Kerk helpt Eritreeërs amper bij integratie'

De Eritrese kerk draagt nauwelijks bij aan de integratie van Eritreeërs in Nederland. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport over Eritrese statushouders.
Lees verder
 
 
De samenleving wil graag dat koeien in de wei lopen. Hoe groter de boerenbedrijven hoe moeilijker dat wordt.    

Opinie: Boeren moeten meer waardering krijgen

Wie wil er nog boer worden? Opvolging is een probleem op agrarische bedrijven. Het aantal boeren daalt en dat is slecht voor de samenleving.
Lees verder
 
 
Paul Verhaeghe: 'Goed in je vel zitten, leer je vooral aan in je vroege kinderjaren.'    

Paul Verhaeghe: 'Luister naar je lichaam'

Stress maakt ons ziek. En als ons lichaam daarvan signalen geeft, vangen we die niet op. Psychiater Paul Verhaeghe roept ons terug van de vervreemding.
Lees verder
 
 
   

Megakerk Mozaïek gaat naar Nijkerk, niet naar Bunschoten

De Veenendaalse megakerk Mozaïek0318 breidt uit naar Nijkerk en niet Bunschoten-Spakenburg, zoals aanvankelijk de bedoeling was.
Lees verder
 
 
   

De keerzijde van het almaar uitdijende Rowling-universum

Potterfans kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe Fantastic Beasts -film: het tovenaarsuniversum, dat steeds verder wordt uitgediept, is als een warm bad. Maar waar de film nou precies over gaat?
Lees verder
 
 
   

Paolo Giordano: Als niets meer heilig is, is alles toegestaan

In de derde roman van Paolo Giordano – bekend van de inter­nationale bestseller De eenzaamheid van de priemgetallen (2009) – snakken de personages naar betekenis en verlossing. Net als de schrijver zelf. 'In de meeste situaties zouden onze laatste woorden moeten zijn: vergeef me.'
Lees verder
 
 

Commentaar: Britse premier Theresa May staat van drie kanten onder druk

Het Verenigd Koninkrijk mag graag doorgaan voor en stabiel baken van rust in een woelige wereld. Niet voor niets is ' understatement ' een Engels woord en ' Britishness ' houdt ook altijd iets in van minzame scepsis, soms vileine onderkoeldheid, patriottisme met zelfspot en laconiek heldendom. Kom …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言