2018年11月17日 星期六

Het verhaal van de boer uit Werkhoven: vier keer brand, miljoenen schade. 'Maar we leven nog'

 
 
Het nieuws van 17 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
Patricia de Heus bekijkt de puinhopen op het erf in Werkhoven. Gert Snitselaar wilde niet op de foto.    

Het verhaal van de boer uit Werkhoven: vier keer brand, miljoenen schade. 'Maar we leven nog'

In korte tijd werd er vier keer brand gesticht bij het bedrijf van Gert Snitselaar in het Utrechtse Werkhoven. Snitselaar en zijn ex-vrouw Patricia de Heus tasten in het duister over wie hun dit aandoet, de politie zoekt getuigen. Steun ervaren ze aan hun geloof en omgeving.
Lees verder
 
 
<p>Premier Mark Rutte tijdens de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.</p>    

Europa kan volgens Rutte zichzelf niet verdedigen

Met hun pleidooien voor de vorming van een Europees leger, lopen de Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel voor de troepen uit. Sterker nog: Europa kan zonder steun van de Amerikanen zichzelf niet verdedigen.
Lees verder
 
 
Robert Plomp (l.) en Gerard den Hertog met elkaar in gesprek in de kerkzaal in Nijkerk.    

Op zoek naar een veilige kerk voor homo's

'De kerkenraad moet duidelijk maken dat je teksten over Sodom en Gomorra niet kunt toepassen op ­homoseksuele broeders en zusters.' Theologische zwaargewichten en diverse ervaringsdeskundigen spraken vrijdag op een studiedag over homoseksualiteit in de kerk.
Lees verder
 
 
Het gebruik van verkleinwoordjes vormt een grote bron van taalergernissen. Een biertje bestellen doen we al heel lang, maar tegenwoordig wordt er ook geregeld om een theetje, koffietje, wijntje of spaatje gevraagd.    

'Een stukje zelfontplooiing' zorgt voor taalergernis

Taal kan prachtig zijn, maar soms ergeren we ons ook behoorlijk aan bepaalde woorden. Hoe komt dat? Irritatie over taal hangt onder meer samen met irritatie over mensen, blijkt uit een bloemlezing van de grootste recente taalergernissen.
Lees verder
 
 
<p>Het aantal jongeren dat zelfstandig, op kamers, ging wonen nam af door de invoering van de studentenlening.</p>  <p> </p>    

Twintigers, vooral mannen, blijven langer bij ouders wonen

Jongeren blijven steeds vaker en langer bij hun ouders wonen.
Lees verder
 
 
   

Corrie van der Esch wil in Mongolië leven blazen in dorre beenderen

Ze vertrok van de dierentuin in Rotterdam naar de jungle op straat in een troosteloze stad in Azië. Liefde, aandacht en hoop voor verstotenen, ‘met zulk werk kom je satan tegen’. Een dagje wellness maakt haar gelukkig.
Lees verder
 
 
Muzikanten in fanfares en drumbands hebben vaak les gehad van muzikanten uit toporkesten, zegt Gerard Rooijakkers.    

'Ironisch dat juist VVD geld wil voor volksfeesten'

De verhouding tussen hoge en lage cultuur is scheef, vindt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. Hij wil minder geld voor opera en meer voor volksfeesten. Het past niet bij de VVD om hiervoor te pleiten, stelt oud-hoogleraar etnologie Gerard Rooijakkers. 'Aartsen zou juist blij moeten zijn met cultuur die …
Lees verder
 
 
Andries Knevel: 'Er spelen allerlei kwesties, maar over één vraag hoef je je geen zorgen te maken: geloof en wetenschap gaan samen.'    

Andries Knevel: 'De verhouding tussen wetenschap en geloof is heerlijk'

Voor Andries Knevel is wetenschap nooit reden geweest om te twijfelen aan het geloof. In Andries en de wetenschappers spreekt de presentator met vijf christelijke topacademici.
Lees verder
 
 
Ter gelegenheid van de viering van 400 jaar Synode van Dordrecht legde koning Willem-Alexander vorige week zaterdag een bijzondere Bijbel uit de Koninklijke Verzamelingen in een vitrine van de tentoonstelling 'Werk, bid en bewonder – Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme'.    

Opinie: Dordt Test is niet bedoeld als kennistest

De theologen Van Bekkum en Wisse zijn kritisch op de Dordt Test . Een weerwoord.
Lees verder
 
 
<p>Vrouwen, gekleed in een nikab, lopen langs een reclamebord waarop de strijd van ISIS wordt verheerlijkt. De foto is gemaakt op 1 november 2014 in de ‘hoofdstad’ van ISIS, Raqqa in Irak. Ook Laura H. woonde hier een tijdje.</p>    

Het verhaal achter de terugkeer van ISIS-bruid Laura H.

Laura H. (1995) maakte foute keuzes in haar leven. Daardoor zat ze jarenlang gevangen: bij een gewelddadige islamitische man, in het kalifaat van ISIS en ten slotte bij justitie. Was ze een naïef meisje of was er meer aan de hand?
Lees verder
 
 

Commentaar: Geduld met elkaar in de kerk

Een jaar geleden liepen de emoties nog te hoog op – deze week lukte het de synode van de Protestantse Kerk wel een besluit te nemen . De definitie van het huwelijk wordt in de kerkorde niet verbreed tot een levensverbintenis tussen twee volwassen personen. Het ‘huwelijk van man en …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言