2018年11月7日 星期三

Staatssecretaris Harbers: met ruimer kinderpardon 'is einde zoek'

 
 
Het nieuws van 07 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p>Mark Harbers</p>    

Harbers: met ruimer kinderpardon 'is einde zoek'

Er komt echt geen ruimer kinderpardon, zegt staatssecretaris Mark Harbers (Asiel). Ruim 200.000 mensen hebben een petitie ondertekend voor een versoepeling van de regels, maar volgens de bewindsman is dat een erg slecht idee.
Lees verder
 
 
Saif-ul-Malook, de gevluchte advocaat van Asia Bibi, met SGP-voorlichter Menno de Bruyne in Den Haag.    

Advocaat Asia Bibi wil dat Nederland asiel aanbiedt

Ontwikkelingen in Pakistan duiden op de vrijlating van Asia Bibi. Dat stelt haar advocaat Saif-ul-Malook, meldde stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) dinsdagavond.
Lees verder
 
 
<p>Nancy Pelosi, de partijleider van de Democratische Partij in het Huis van Afgevaardigden viert samen met Ben Ray Lujan, lid van 'het Huis', de goede resultaten.</p>    

Democraten zeker van meerderheid in Huis

New York De Democraten hebben met 222 zetels een meerderheid behaald in het Huis van Afgevaardigden tijdens de midterm-verkiezingen. In de Senaat krijgen de Republikeinen de overhand. Dat meldt nieuwszender CNN. Voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen had de Republikeinse partij van president …
Lees verder
 
 
In de jaren tachtig werd op veel plaatsen in ons land gedemonstreerd tegen de plaatsing van kruisraketten, zoals hier in Den Haag.    

INF-verdrag kernwapens valt niet meer te redden

Het besluit van de Amerikaanse president Trump om het INF-kernwapenverdrag op te zeggen, is het sluitstuk van jarenlange pogingen het verdrag te redden. 'We hebben álles geprobeerd, maar Moskou heeft geen interesse', zegt een hoge Amerikaanse delegatie.
Lees verder
 
 
Broeder Titus (70) ervaart dat kloosters nog altijd in een fundamentele behoefte voorzien.    

Trappistenmonnik Titus: 'Het vrouwelijke in Paulus spreekt mij aan'

'Het zoete, vrouwelijke in Paulus spreekt mij erg aan.' Monnik Titus spreekt vandaag in Vleuten over roeping, vertrouwen en het leven als trappist.
Lees verder
 
 
De fabrieken van de meestgebruikte anticonceptiepil staan stil tot in ieder geval begin 2019. 'Voor half januari ga je ze niet vinden.'    

Opinie: 'De pil' is op en niemand weet het

Er is al een paar maanden een tekort aan 'de pil'. En dat gaat voorlopig ook niet over.
Lees verder
 
 
   

Dankdag voor Gerrit ter Horst: 'We mogen niet klagen in Nederland'

wie:Gerrit ter Horst wat: gemengd bedrijf waar:Rheezerveen ‘De opbrengst van de akker is door de droogte afgelopen zomer veel minder dan in andere jaren. Daar komt bij dat we voer voor ons rundvee moesten bijkopen. Dat voelen we in onze portemonnee.’ Gerrit ter Horst (45) is een …
Lees verder
 
 
In-N-Out Burger geeft klanten een Bijbeltekst mee op de hamburger- en patatzakjes en bekers.    

Bij de Amerikaanse hamburgerketen In-N-Out Burger krijg je een bijbeltekst bij je broodje

Aan het menu met alleen hamburgers, cheeseburgers, friet en milkshakes is sinds de oprichting niets veranderd. Toch is In-N-Out-Burger al 70 jaar razend populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Net als de Bijbeltekst bij de burger.
Lees verder
 
 
Irakezen wonen een iftar bij in een moskee tijdens de ramadan. Volgens Grant Porter, die maandag promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, bestaan er gemeenschappen van Jezus-volgers binnen de moslimcultuur.    

Promovendus: 'Er bestaan Jezus-volgers binnen de islam'

Moslims die Jezus volgen en toch binnen de islam blijven. Niet als een soort ondergrondse kerk, maar als een getuigende gemeenschap. Grant Porter deed er onderzoek naar.
Lees verder
 
 

Commentaar: Soms is wegkijken een deugd

Er is iets geks aan de hand, met al die filmende toeschouwers die zich tegenwoordig verdringen rond een verkeersongeluk, vechtpartij of ander ernstig incident. Ze doen iets wat ze afschuwelijk zouden vinden als het hunzelf overkwam, of erger nog: een geliefde. Want natuurlijk wil je niet …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言