2018年11月8日 星期四

Minister Stef Blok schiet advocaat Asia Bibi te hulp

 
 
Het nieuws van 08 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p><span>Saif ul-Malook, de gevluchte advocaat van Asia Bibi, tijdens een persconferentie in Nieuwspoort. </span></p>    

Minister Stef Blok schiet advocaat Bibi te hulp

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) biedt Saif-ul-Malook, de advocaat van de Pakistaanse Asia Bibi, tijdelijk onderdak in Nederland.
Lees verder
 
 
BInnen de ChristenUnie ligt het debat over homoseksualiteit gevoelig. Twaalf partijleden vinden echter dat de partij moet erkennen dat homo's kunnen trouwen. 'Ons amendement zegt niets over de positie van kerken.'    

CU-lid Walter Brands: 'Bekijk homohuwelijk genuanceerd'

De ChristenUnie moet in het nieuwe beginselprogramma erkennen dat ook homo's kunnen trouwen. 'Misschien hebben we nu de kans dit onderwerp wat genuanceerder te benaderen.'
Lees verder
 
 
De SumUp, een mobiel pinapparaat, wordt graag gebruikt door kleinere ondernemers.    

Mobiel pinbedrijf weert christelijke creatievelingen

Veel Nederlandse ondernemers gebruiken de mobiele pinapparaten van SumUp. Christelijke ondernemers worden echter geblokkeerd. 'Dit neigt naar discriminatie.'
Lees verder
 
 
<p><span>Een Noord-Koreaanse lasser aan het werk op een scheepswerf in het Poolse Gdansk.</span></p>    

Noord-Koreaanse 'slaaf' klaagt Nederlandse scheepsbouwer aan

Een Noord-Koreaan die jarenlang als dwangarbeider op een Poolse werf heeft gewerkt, klaagt een Nederlandse scheepsbouwer aan. Die liet scheepsrompen in Polen bouwen en heeft volgens de aanklacht geweten van de op slavernij lijkende omstandigheden waaronder de arbeider moest werken.
Lees verder
 
 
Bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Joden en christenen hebben dezelfde oorsprong en zijn dus wederzijds verbonden, werd onder meer gezegd tijdens de studiemiddag.    

De verbondenheid met Israël is de zwartepietendiscussie van de kerk

'Wil je de onopgeefbare band met Israël laten staan als een soort herinnering aan Auschwitz?' Woensdag werd het debat over de kerk en Israël op academisch niveau gevoerd; beleefd, maar spannend.
Lees verder
 
 
Ilhan Omar is afkomstig uit Somalië en komt nu in het Congres.    

Recordaantal vrouwen verkozen in Amerikaans Congres

Niet eerder zijn er zo veel vrouwen gekozen als volksvertegenwoordigers in de Verenigde Staten. Maar ook minderheden lieten records sneuvelen in deze tussentijdse verkiezingen, de zogenoemde midterms.
Lees verder
 
 
De Vlaamse Jeugdraad.    

Vlaamse Jeugdraad vervangt extreemrechtse leden door adviseurs met migratie-achtergrond

De Vlaamse Jeugdraad ontsloeg in september vier jongerenadviseurs, omdat ze extreemrechts bleken. Nu zijn er nieuwe leden; alle vier hebben ze een migratieachtergrond.
Lees verder
 
 
<p>Roald Dahl</p>    

Geen herdenkingsmunt voor 'antisemiet' Roald Dahl

De Engelse Royal Mint heeft in 2016 geweigerd een herdenkingsmunt te slaan voor kinderboekenschrijver Roald Dahl. Dat blijkt uit stukken die The Guardian op basis van Britse wetgeving heeft gekregen.
Lees verder
 
 
   

Film: Gräns - Een realistisch sprookje met een venijnig staartje

In het ruige Zweden vervaagt de grens tussen mens en dier.
Lees verder
 
 

Commentaar: Gecontroleerde macht in Amerika

Welkom in het nieuwe Amerika, zo kopte de zender CNN woensdagmorgen bij de samenvatting van de tussentijdse verkiezingen. Maar dat nieuwe Amerika is in feite de oude wens van de Amerikanen: een land waarin de president en zijn regering worden gecontroleerd door het Congres. Twee jaar kon president …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言