2018年11月2日 星期五

Minister Slob bekijkt 'knielen in moskee' door leerlingen

 
 
Het nieuws van 02 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
<p>Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).</p>    

Minister Slob bekijkt 'knielen in moskee' door leerlingen

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) is bereid te onderzoeken welke mogelijkheden ouders hebben, om te weigeren hun kinderen verplicht te laten meedoen aan religieuze handelingen in gebedshuizen. Het gaat dan om uitstapjes van openbare scholen.
Lees verder
 
 
Opperrechter Mian Saqib Nisar.    

Nisar is onafhankelijke opperrechter met lef

Met de moedige vrijspraak voor Asia Bibi zet de Pakistaanse opperrechter Mian Saqib Nisar zijn leven op het spel. Terwijl hij over drie maanden met pensioen kan gaan.
Lees verder
 
 
Politicoloog Andre Krouwel: 'De SGP staat voor betrouwbaarheid en levert kundige en competente Kamerleden.'    

Politicoloog André Krouwel: 'De SGP is wel rechts, maar niet populistisch'

Hoe staat de een eeuw oude SGP tegenover populistische partijen als de PVV? Onderzoeker André Krouwel zette zijn tanden in deze vraag. Zijn conclusies waarschuwen ­SGP-politici: doe niet te populistisch, want dat gaat er bij de achterban niet in.
Lees verder
 
 
Minister Cora van Nieuwenhuizen donderdagavond tijdens de vergadering van de Kamercommissie Infrastructuur over de stint.    

Stint wordt pijnlijk vervolgverhaal

Minister Van Nieuwenhuizen vond donderdag in het stint-debat een getergde oppositie tegenover zich. 'Het beeld dat wij als Kamer mondjesmaat geïnformeerd worden, is heel problematisch.'
Lees verder
 
 
Er zijn docenten die zonder schaamte de meerderheid van de klas een onvoldoende geven. Zoveel onvoldoendes kunnen ook een signaal van de voorbereiding door de docent zijn, maar de leerlingen worden erop afgerekend.    

Opinie: Ik maak me zorgen over de werkdruk van leerlingen

Het toetsen van leerlingen is een symptoom van wat in de hele maatschappij speelt: je almaar moet verantwoorden.
Lees verder
 
 
In 2015 ontving Barbra Streisand van Obama de Medal of Freedom. Nu keert zij zich op haar nieuwe plaat Walls tegen Trump, zonder hem te noemen.    

Artiesten laken Trump, de 'leugenaar met de kleine handjes'

De Democraten maken niet veel klaar in de campagne voor de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. Meer frontvorming is te zien bij muziekartiesten. Naast kritiek op of spot met Trump is er steun voor kandidaten die vrouw of anders gekleurd zijn.
Lees verder
 
 
   

Essay: De kracht van herinnering

Zaterdag is het precies 45 jaar geleden dat mijn vader plotseling overleed. Vandaag is het Allerzielen, de dag waarop waarop naar rooms-katholieke traditie de overledenen worden herdacht en een requiemmis wordt opgedragen. Dat laatste ga ik vandaag niet doen, al zijn er op de tekst daarvan …
Lees verder
 
 
   

Binnen een dag genoeg handtekeningen voor debat over kinderpardon

Presentator Tim Hofman is er in geslaagd om binnen een dag meer dan 40.000 handtekeningen in te zamelen voor een burgerinitiatief voor een beter kinderpardon.
Lees verder
 
 
André Nieuwkoop speelt de psalmen bewust op hele noten. 'Dan kunnen mensen nadenken.'    

Psalmen, medicijnen uit de geestelijke apotheek

In de geestelijke apotheek is voor elke zielenkwaal een psalm te vinden. Dus moet het samen zingen hiervan wel een bijzonder helend effect hebben, zeker wanneer een organist de aloude berijming van 1773 zo gevoelvol weet te vertolken.
Lees verder
 
 

Commentaar: Donner en het onreine dat de mond uitkomt

Slechts 84 dagen van zijn loopbaan was Piet Hein Donner (70) politicus. Tenminste, in de betekenis van: gekozen partijkandidaat. Donner was al 53 jaar oud toen hij in 2002 uit de schaduw van ambtenarij en ­advisering trad, om zelf in het kabinet te stappen dat hij als informateur ontworpen had: …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言