2018年11月15日 星期四

Inzegening homorelaties springende punt tijdens synode Protestantse Kerk

 
 
Het nieuws van 15 november 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

Inzegening homorelaties springende punt tijdens synode Protestantse Kerk

Met de viering van het avondmaal is vanmorgen in Doorn de Generale Synode van de Protestantse Kerk begonnen. Springende punt tijdens de tweedaagse synodezitting is de (in)zegening van homorelaties.
Lees verder
 
 
<p>Minister Stef Blok (Binnenlandse Zaken)</p>    

Lessen over religie voor ambtenaren Buitenlandse Zaken

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) werkt aan meer kennis over religie op het ministerie. Ambtenaren kunnen er binnenkort een 'leergang religie en diplomatie' volgen, om hun kennis te verdiepen.
Lees verder
 
 
<p>De Bulgaarse premier Bojko Borisov.</p>    

Bulgarije wil strenge godsdienstwet invoeren

In Bulgarije gaan ruim duizend evangelische kerken ondergronds, als de Bulgaarse regering een zeer strenge godsdienstwet aanneemt. Voor honderden kerken en seminaries dreigt sluiting.
Lees verder
 
 
Saif-ul-Malook (op de foto links, met bril) in gesprek met Manfred Weber, die recht tegenover hem zit. In het midden zit Peter van Dalen.    

Peter van Dalen (CU/SGP): Diplomatie en geduld nodig in zaak-Asia Bibi

Er is reden hoopvol te zijn over een spoedig vertrek van de Pakistaanse christin Asia Bibi uit haar land. De tijd die nodig is om het verzoek te bestuderen om haar alsnog te veroordelen voor godslastering, wordt tevens gebruikt om voor haar een plek in een westers land te zoeken.
Lees verder
 
 
Wie niet oppast, zit op het strand nog te appen met collega's.    

Gijs van Dijk (PvdA): ‘Werknemer heeft recht onbereikbaar te zijn’

Nederlanders moeten, net als Fransen, het recht krijgen buiten werkuren niet te hoeven reageren op telefoontjes of berichtjes van hun baas of collega’s. PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk pleit ervoor dit wettelijk vast te leggen.
Lees verder
 
 
   

Opinie: Ik heb als protestant moeite met toenadering tot rooms-katholieken

Als protestanten vinden dat in de Rooms-Katholieke Kerk het gras groener is, dan zijn ze daar ongetwijfeld welkom als lid.
Lees verder
 
 
   

Elco Brinkman: Ga niet prutten in jezelf

Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: Elco Brinkman (70), CDA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer.
Lees verder
 
 
<p><span>Theresa May spreekt woensdag de media toe over het Brexitakkoord.</span></p>    

Britse media signaleren verdeeldheid over brexitplan May

De Britse kranten reageren voorzichtig op het ontwerpakkoord over de brexit waarvoor de Britse premier Theresa May woensdagavond steun van haar kabinet heeft gekregen.
Lees verder
 
 
Straatevangelist David Byle (links) is tijdelijk Turkije uitgezet, maar hij hoopt volgende week terug te mogen keren.    

Turkse christenen voelen zich gesterkt door Brunson

Andrew Brunson is een maand uit Turkse gevangenschap. Hoe vergaat het christenen in Turkije na de vrijlating van de Amerikaanse voorganger, die veel ophef veroorzaakte?
Lees verder
 
 
   

Film: The Kindergarten Teacher

The Kindergarten Teacher zindert van de onderhuidse spanning. Het trekt je als kijker mee het verhaal in en je houdt je hart vast voor wat komen gaat.
Lees verder
 
 

Commentaar: Er is creativiteit nodig op de woningmarkt

Het regelmatige dreunen van heipalen die de grond in worden gestampt en hoog oprijzende bouwkranen laten zien dat de bouwsector bloeit. Woningbouw is een probaat middel om iets te doen aan de vele problemen in deze sector. De koopmarkt is oververhit, starters vinden moeilijk een woning die bij hun …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言