2018年12月21日 星期五

Milieuorganisaties geloven er niet meer in

 
 
Het nieuws van 21 december 2018
Waarom zij het Klimaatakkoord niet meer zien zitten, vertelden donderdag (vanaf links): Marjolein Demmers (Natuur en Milieu), Kitty Jong (FNV), Maarten Labots (Jonge Klimaatbeweging) en Joris Thijssen (Greenpeace).    

Milieuorganisaties geloven er niet meer in

Een CO2-heffing is voor de werkgevers onbespreekbaar. Hoe gaat het bedrijfsleven dan ooit wel vergroenen?
Lees verder
 
 

Auto's en bus op weg naar Griekenland om vluchtelingen te halen

Met een reiszegen van de rooms-katholieke theoloog Erik Borgman zijn zestig chauffeurs van de actiegroep We Gaan Ze Halen vrijdagochtend naar Griekenland vertrokken om vluchtelingen op te halen.
Lees verder
 
 
Gezicht op de Turks-Syrische grensovergang vanuit de Syrische stad Darbasiyah. Als de Amerikanen zich terugtrekken uit Syrië, krijgen de Koerden het zwaar tegen drie tegenstanders: het Syrische en Turkse leger en ISIS.    

Na 560.000 doden en elf miljoen ontheemden is Syrië terug bij af

Bijna acht jaar oorlog en een ruim een half miljoen doden later heet de machthebber van Syrië nog steeds Assad en is Rusland zijn broodheer. En nu trekt Amerika zich terug.
Lees verder
 
 
Zandkunstenaars Maxim Gazendam (vooraan) en Jeroen Advocaat werken aan hun zandsculptuur in Museumpark Orientalis.    

Een kerststal van zand heeft de charme van de tijdelijkheid

Museumpark Orientalis is in de kerstvakantie ondanks de winterkou twee weken geopend om het Feest van Licht te vieren. In deze periode valt niet alleen de grootste kerststal van Europa te bewonderen, maar ook een zand­sculptuur van wereldkampioen Maxim Gazendam.
Lees verder
 
 
Israël krijgt van de VS 3,5 miljard dollar per jaar met als enige voorwaarde dat het wordt besteed in de Amerikaanse wapenindustrie. Dat grote wederzijdse belang is een infuus waarmee het vredesproces in coma wordt gehouden.    

Opinie: Help Israël door het minder te steunen

De Verenigde Staten steunen Israël door dik en dun, niet alleen politiek, maar ook financieel. Dat is een verkeerd signaal en brengt de vrede niet dichterbij.
Lees verder
 
 
   

Essay: In verwachting met Maria

'Voel je al leven?' Nu ik achttien weken zwanger ben, krijg ik die vraag steeds vaker. Het cliché blijkt waar: zodra bekend is dat er twee harten in je lichaam kloppen, word je al snel ­omringd door ­belangstellenden met onder­zoekende blikken, door raadgevers met onge­vraagde maar uitvoerig …
Lees verder
 
 
Caravaggio, De graflegging van Christus, 1602-1603.    

Utrecht pronkt even met Utrechtse Caravaggisten

De tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa in het Utrechtse Centraal Museum is er een die je je na afloop nog lang kunt herinneren.
Lees verder
 
 

Trump trekt ook leger terug uit Afghanistan

Na zijn besluit om onmiddellijk alle Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken, heeft president Donald Trump opdracht gegeven om de helft van de 14.000 militairen in Afghanistan naar huis te halen.
Lees verder
 
 
De keuken van het restaurant van De Vegetarische Slager in Den Haag.    

Unilever ziet brood in vegaslager

Amsterdam 'Als morgen McDonald's of Kentucky Fried Chicken op de stoep staat en met ons wil samenwerken, zijn ze welkom. Als ik een miljoen kippen kan vervangen door onze plantaardige kip, is dat een goede zaak.' Dat zei Jaap Korteweg, de 56-jarige oprichter van De Vegetarische Slager, een jaar …
Lees verder
 
 
Claas Relotius beweerde ten onrechte de ouders van Colin Kaepernick gesproken te hebben.    

Journalist verzon vele verhalen

Berlijn Een relatief jonge, maar bijzonder succesvolle verslaggever van het Duitse weekblad Der Spiegel heeft op grote schaal bedrog gepleegd. Hij heeft citaten, personages en hele verhalen verzonnen. De redactie bracht het nieuws zelf, in de vorm van een uitgebreide reconstructie, vergezeld van …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言