2018年12月24日 星期一

Dodental tsunami Indonesië nu op 281 slachtoffers, velen worden vermist

 
 
Het nieuws van 24 december 2018
   

Dodental tsunami Indonesië nu op 281 slachtoffers, velen worden vermist

Opnieuw is Indonesië getroffen door een tsunami rond kerst, veertien jaar na de verwoestende zeebeving en vloedgolf van 2004. Een vloedgolf van 1 tot 3 meter hoog verraste vele mensen, er vielen zeker 281 doden; naar velen wordt nu gezocht. De oorzaak: een beruchte vulkaan, de Krakatau.
Lees verder
 
 
   

Steeds meer baby's geboren bij een alleenstaande moeder

Het aantal baby’s dat in een eenoudergezin ter wereld komt, blijft stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder
 
 
   

Pauselijk kerstcadeau voor daklozen: een huisartsenpost

Paus Franciscus heeft de daklozen en armen in Rome als kerstcadeau een nieuwe huisartsenpost geschonken waar gratis medische hulp te verkrijgen is.
Lees verder
 
 
   

2018 was een goed wolvenjaar voor Nederland

Op de Veluwe leven twee wolvinnen, de een sinds juli, de ander sinds augustus. De eerste in het noorden, de tweede in het zuiden van de Veluwe. Dat concluderen Wageningen Universiteit en de natuurorganisatie Wolven in Nederland. De provincies willen sneller kunnen ingrijpen, desnoods met afschot, …
Lees verder
 
 
   

Hoe een Syrische familie onverwacht toch Kerst kan vieren

Christelijke feesten vier je niet alleen. Dus kijkt het Nederlands Dagblad over de grens. Hoe beleven christenen uit andere delen van de wereld de voor Nederlanders bekende en misschien wel onbekendere feestdagen?
Lees verder
 
 
   

Van Coldplay tot Boudewijn de Groot: de Top 2000 gaat beginnen

NPO Radio 2 zendt vanaf eerste kerstdag weer de Top 2000 uit, een monumentale lijst met jonge en oude popliedjes. Redacteuren van het Nederlands Dagblad vertellen welke nummers en artiesten voor hen bijzonder zijn. Luister op Spotify hun favoriete muziek!
Lees verder
 
 
Roald Schaap: 'Ik zie mezelf als christen-anarchist.'    

Singer-songwriter Roald Schaap: 'Ik zie mezelf als christen-anarchist'

Daags na het vertrek van Sinterklaas uit Nederland, verscheen online het kerstliedje 'Echte liefde' van het christelijke Adem-project. Het is onder meer geschreven door singer-songwriter Roald Schaap (38). De song kijkt voorbij de sfeer van lichtjes en gezelligheid waarmee we de kersttijd …
Lees verder
 
 
Melkgeitenhouder Ad Bink houdt samen met zijn vrouw Marlies ongeveer vijfhonderd geiten. 'De volksgezondheid staat op één.'    

Florerende geitensector mag niet verder groeien

Zeven provincies willen niet dat geitenhouders nog uitbreiden of dat zich nieuwe geitenbedrijven vestigen. In de buurt van deze bedrijven komt vaker longontsteking voor dan elders. Een domper voor deze kleine, maar snel gegroeide sector.
Lees verder
 
 
   

Viral: Radio-dj helpt suïcidale man

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een gesprek ­tussen een Britse radio-dj en een suïcidale man.
Lees verder
 
 

Commentaar: De Luisterlijn van Kerst

Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Jemen, zijn zeventigduizend mensen omgekomen of gewond geraakt door gevechtshandelingen, onder wie negenduizend kinderen . Het zijn cijfers die de Wereldgezondheidsorganisatie twee weken geleden presenteerde. Hulporganisatie Save the Children kwam in …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言