2018年12月1日 星期六

In memoriam George Bush sr.: vriendelijke, nuchtere, zakelijke man

 
 
Het nieuws van 01 december 2018
   

In memoriam George Bush sr.: vriendelijke, nuchtere, zakelijke man

George Herbert Walker Bush, die zaterdag op 94-jarige leeftijd overleed, was de 41 e president van Amerika. Hij regeerde slechts één termijn, van 1989 tot 1993, waarin hij minstens twee beslissingen nam die van blijvende betekenis voor de hele wereld waren.
Lees verder
 
 
In de Bethelkapel wordt gezongen, gelezen en gebeden. Er hebben zich al 450 voorgangers uit alle hoeken van het land en uit bijna alle denominaties aangemeld.    

Het vuur brandt nog in Bethel; maar hoelang houd je een estafettekerkdienst vol?

De voortdurende dienst die de familie Tamrazyan kerkasiel biedt, is wereldnieuws geworden. Maar hoelang kan het gezin deze situatie volhouden?
Lees verder
 
 
   

Waarom stress volgens deze burn-outexpert helemaal niet de boosdoener is

Het 'Stresstival', komende dinsdag, gaat over de pósitieve kanten van stress. Want stress brengt ons heel veel, zegt organisator en stressexpert Carolien Hamming (58). Samen met Suzan Kuijsten schreef ze het boek Gek op Stress, maar niet altijd .
Lees verder
 
 
   

Belgische regering dreigt te struikelen over VN-migratieverdrag

Ook in andere Europese landen groeit de weerstand tegen het migratiepact van Marrakesh.
Lees verder
 
 
Op de website van de Week van het Leven staan een aantal feiten over de ontwikkeling van het ongeboren kind.    

Charlotte Lockefeer: 'Licht vrouwen die hulp zoeken bij onbedoelde zwangerschap zo compleet mogelijk voor'

Nederlandse politici moeten beseffen dat niet iedereen op dezelfde manier over abortus denkt, vindt Charlotte Lockefeer. Dat de discussie rondom Siriz zo heftig is, komt volgens haar omdat abortus gaat over leven en dood.
Lees verder
 
 
De harde kern van het sinterklaasfeest is dat mensen elkaar ontmoeten. Anders kun je elkaar net zo goed cadeaubonnen toesturen.    

Zeven tips voor het perfecte pakjesavondgedicht

Al die cadeautjes kopen en inpakken, dat gaat nog wel. Maar dat gedicht ... Met deze tips kun je er toch wat moois van maken.
Lees verder
 
 
   

Enquête: Diakenen GKv willen stemrecht terug

Diakenen moeten hun stemrecht terugkrijgen in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Dat vindt ­driekwart van de vrijgemaakte ­diaconieën, zo blijkt uit een ­enquête.
Lees verder
 
 
   

Wordt het internet ooit weer een fijne, veilige plek?

Hoe blijft de mens het internet de baas? In ieder geval door de ongebreidelde macht van Google en Facebook aan banden te leggen, betoogt publicist Jan Kuitenbrouwer in zijn boek Datadictatuur . Critici vragen zich af of dat genoeg is om van het internet weer de gedroomde vrijplaats voor elke …
Lees verder
 
 
   

Opinie: Aziaten en Amerikanen willen van ons weten hoe wij geloof en cultuur verbinden

Hoe verbind je geloof en de hedendaagse cultuur? Die vraag, van het neocalvinisme uit de 19e eeuw, stellen veel Amerikanen en Aziaten nu. Voor het antwoord kijken ze naar Nederlanders als Abraham Kuyper. Het zou de moeite waard zijn als ook wij dat doen.
Lees verder
 
 

Commentaar: Hoe radicaal mogen dominees over duurzaamheid preken?

Hoe radicaal mag een dominee preken over duurzaamheid? Het is een van de onderwerpen voor een bijscholingscursus voor voorgangers ( Nederlands Dagblad 30 november ). Die wordt gegeven op vier dagdelen in Kampen . Met de auto is vast makkelijker, maar je kunt er met de trein heen. Zo'n opmerking …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言