2018年12月28日 星期五

Dreigende taal Moskou over kerk in Oekraïne

 
 
Het nieuws van 28 december 2018
   

'Het vast zitten van vluchtelingen in Griekenland is geen kwestie van onmacht, maar van onwil'

Actiegroep ‘We Gaan Ze Halen’ kwam zonder vluchtelingen terug naar Nederland. Er zitten nog altijd 69.000 asielzoekers vast in Griekenland. Hoe nu verder?
Lees verder
 
 
Petrina Geluk werd in 2018 als enige vrouw geïnstalleerd in de Thoolse raad.    

Vrouw wint langzaam terrein in de gemeenteraad

De gemeenteraad was lange tijd een mannenbolwerk. Daarin komt langzaam verandering, blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.
Lees verder
 
 
Een Israëlische straaljager tijdens een vliegshow op de vliegbasis Hatzerim, woensdag, in de Negevwoestijn. Premier Netanyahu woonde de show bij en zei dat Israël zich tegen Iraanse aanwezigheid in Syrië zal verdedigen.    

Nieuwsanalyse: Israël moet met aanvallen gat vullen dat Amerika in Syrië achterlaat

Alle commentaren in het Midden-Oosten zijn het er wel over eens: de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië zet Israël regelrecht tegenover Iran. De eerste klap is al uitgedeeld, door Israël.
Lees verder
 
 
Patriarch Kiril van Moskou    

Dreigende taal Moskou over kerk in Oekraïne

De patriarch van Moskou waarschuwt dat de oprichting van een nieuwe, autonome Oekraïens-­Orthodoxe Kerk 'consequenties voor de hele wereld' kan hebben.
Lees verder
 
 
Eleanor Shellstrop (rechts) is met stomheid geslagen als ze naar The Good Place mag.    

The Good Place: doe je best, je krijgt punten

De hemel is alleen voor goede mensen. Een egoïst als Eleanor Shellstrop heeft daar niets te zoeken. Maar wanneer ze er dankzij een foutje toch terechtkomt, wil ze er blijven ook. Dus zet ze alle zeilen bij om niet door de mand te vallen.
Lees verder
 
 
Herman Vuijsje    

Herman Vuijsje vindt dat je met Nederland voor de dag kunt komen

Het klinkt als iets wat niet kan. Maar Herman Vuijsje, Amsterdammer en socioloog, oefent er al zijn hele leven op. Een gesprek over thuis­gevoel, tradities, het begrip heimat en Nederland. Op één-hoog, aan een grachtje bij de Nieuwmarkt.
Lees verder
 
 
Othman El Hammouchi    

Filosoof Othman El Hammouchi: 'Moslims moeten assimileren, zoals ook Joden dat hebben gedaan'

Othman El Hammouchi mengt zich zonder terughoudendheid in het publieke debat. De filosoof is als conservatief en moslim lastig in een hokje te stoppen. Hij kan zich op Twitter fel uitspreken tegen een verbod op hoofddoeken en tegen de 'Amerikaanse zionistenlobby'. Tegelijk vindt hij het onzin om …
Lees verder
 
 

Over de schoonheid en de troost uit 2018

Wat was het meest indrukwekkende boek van 2018? De meest troostrijke film, de meest onvergetelijke plaat? Recensenten aan het woord.
Lees verder
 
 
Bruce Springsteen: 'Dat katholicisme … je komt er nooit meer van af.'    

Het Onze Vader van Springsteen

Bijna elk detail lag vast, maar toch fascineert en ontroert Bruce Springsteen, in de weergave van zijn theatermarathon. De songs dienen de verhalen en verrassen in hun uitvoering.
Lees verder
 
 

Commentaar: Het failliet van 'We Gaan Ze Halen' en van ons allemaal

‘De vluchtelingen in Griekenland zien dat er in Europa ook mensen wonen die zich wel om hun lot bekommeren.’ V olgens mede-initiatiefnemer Johannes van den Akker is dat het belangrijkste gevolg van de actie ‘We Gaan Ze Halen’. Maar per saldo vertrok de Nederlandse …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言