2018年12月10日 星期一

Mars voor het Leven: zwijgzaam protest in groene hesjes

 
 
Het nieuws van 10 december 2018
Zo'n 12.000 mensen waren bij de Mars voor het Leven. O.a. Carla Dik (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) spraken.    

Mars voor het Leven: zwijgzaam protest in groene hesjes

Duizenden christenen liepen zaterdag 4,5 kilometer door Den Haag om op te komen voor het leven. Onder hen waren veel jongeren en kinderen. ‘Ik wil stem geven aan de stemmelozen.’
Lees verder
 
 
Harrie Smeets is zaterdag tot bisschop gewijd in een mis die werd geleid door Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.    

Harrie Smeets gewijd tot bisschop

Onder grote belangstelling is zaterdag de 58-jarige Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond. De wijding gebeurde tijdens een mis in de Sint-Christoffelkathedraal door bisschop Hans van den Hende van Rotterdam.
Lees verder
 
 
<p><span>Reizigers bij de self service check-in op luchthaven Schiphol.</span></p>    

Consumentenbond: KLM moet stoppen met no-showbeleid

Als KLM niet stopt met het no-showbeleid, stapt de Consumentenbond naar de rechter. De Europese Unie moet van consumentenorganisaties snel een einde maken aan deze voor vliegpassagiers lastige clausule, meldt de NOS.
Lees verder
 
 
<p>Bernhard Reitsma</p>    

Column: Geef studenten tijd voor zelfstudie

Bernhard Reitsma is bijzonder hoogleraar Kerk in de context van de islam aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij schrijft elke tweede maandag van de maand een column. Hoger onderwijs moet op de schop. Vroeger hadden we de hoorcolleges, daarna kwamen de werkcolleges, maar dat kan vandaag niet …
Lees verder
 
 
<p><span>Illustratie van de beveiliging van een mobiele telefoon.</span></p>    

Meer dan duizend Nederlandse directeuren doelwit van bende hackers

Zeker 1300 Nederlandse financiële bestuurders zijn sinds dit voorjaar met naam, toenaam en telefoonnummer bekend bij een internationaal opererende bende. Zij zijn sindsdien het doelwit van grootschalige pogingen tot oplichting. Dat meldt het Financieele Dagblad .
Lees verder
 
 
<p><span>Verschillende medicijnen bij een apotheek in het LUMC.</span></p>    

'Maak kosten van medicijnen transparant'

Patiënten moeten worden betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, want zij weten beter wat er nodig is dan de farmaceutische industrie. Dat stelt de Patiëntenvereniging Nederland in een oproep aan de politiek.
Lees verder
 
 
Pieter Versloot: 'Na het luisteren, moet je ook iets durven zeggen.'    

Predikant Pieter Versloot: 'De preek ligt op straat in Groningen'

Luisteren naar de omgeving, daar draait het om bij Pieter Versloot. Als zendeling in Kazachstan ontdekte hij de kern van geloven. Nu is hij in zijn element als predikant in ­Groningen. 'Missionair zijn betekent: in alle openheid jezelf zijn.'
Lees verder
 
 
<p>De Belgischie premier Charles Michel.</p>    

België na crisis door met rompregering

De Belgische regering is gestruikeld over het VN-migratiepact en gaat, na een crisis, verder als minderheidsregering met een derde van de parlementszetels.
Lees verder
 
 
   

Vrouw valt in vier meter diep zinkgat

Grote schrik in Ten Boer, zondagmorgen: een vrouw viel in een vier meter diep zinkgat, ook vaak sinkhole genoemd. Dat is een gat dat plotseling ontstaat door natuurlijke oorzaken.
Lees verder
 
 
Een Bosnische vrouw toont een foto uit 1992 van gevangenen in Omarska.    

'Aan Srebrenica ging veel bloediger zuivering vooraf'

Aanklagers bij de opvolger van het Joegoslaviëtribunaal willen de Bosnische Serviërs Karadzic en Mladic alsnog veroordeeld hebben voor genocide in Noord- en Oost-Bosnië in 1992. Het is de enige aanklacht waarvan beiden zijn vrijge­sproken.
Lees verder
 
 

Commentaar: Voorbij mensenrechten

Mensenrechten zijn niet universeel. Dat zijn ze ook nooit geweest. Ondanks de Universele verklaring van de rechten van de mens, vandaag exact zeventig jaar geleden door de VN aangenomen. Maar dat was niet unaniem, ook al sprak Eleanor Roosevelt, de belangrijkste kracht achter het document, over …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言