2018年12月13日 星期四

Britse pers: May zit er nog, maar voor hoe lang?

 
 
Het nieuws van 13 december 2018
<p>Theresa May spreekt woensdagavond de pers toe op 10 Downing Street.</p>    

Britse pers: May zit er nog, maar voor hoe lang?

'Geen zicht op succes en ook geen plan B.' In de Engelse kranten wordt zuinig gereageerd op het succes van Theresa May om aan te blijven als premier van Groot-Brittannië, ondanks de tegenstem van meer dan honderd leden van haar eigen partij in het Lagerhuis.
Lees verder
 
 
   

Negen doden bij treinongeluk in Turkije

In Turkije zijn in ieder geval negen mensen, onder wie drie machinisten, omgekomen bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein.
Lees verder
 
 
   

TV Vooraf: Nieuwsgierig op zoek naar christenen

Hoe is het voor christenen te leven in het seculiere Nederland? Rond die vraag heeft journalist Jan Eikelboom een zesdelige reportageserie gemaakt voor Nieuwsuur .
Lees verder
 
 
<p>Het stripboek Jezus Messias in Afrika</p>    

Stripboek Jezus Messias in meer dan 130 talen

Rotterdam De internationale opmars van het stripboek Jezus Messias , getekend door de Nederlandse tekenaar en schrijver Willem de Vink, blijft doorgaan. Het stripboek is dit jaar in dertig nieuwe vertalingen verschenen, meldt De Vink zelf. Hij heeft inmiddels zijn eigen stripboek in 128 talen …
Lees verder
 
 
Niels den Hertog: 'Ethiek van Koopmans was geen vlucht uit de werkelijkheid.'    

Dominee Jan Koopmans wilde dat de kerk in de oorlog stelling nam

De hervormde dominee Jan ­Koopmans (1905-1945) verbond zijn orthodoxe geloof aan scherpe waarschuwingen tegen het nationaal-socialisme. Volgens Niels den Hertog, die vandaag op Koopmans ' theologie promoveert, kan de kerk nog steeds veel van hem leren.
Lees verder
 
 
   

Follow The Money: nauwe banden artsen en fabrikanten

Volgens Follow The Money, een journalistiek onderzoeksplatform op financieel terrein, hebben tientallen universitaire artsen nauwe banden met internationale fabrikanten van medische hulpmiddelen, zoals implantaten.
Lees verder
 
 
<p><span>Theoloog Albert R. Mohler, de rector van de opleiding, heeft diepe spijt betuigd.</span></p>    

Opleiding Zuidelijke Baptisten stuit op eigen slaverijverleden

De oudste en een van de grote theologieopleidingen van de Zuidelijke Baptisten in de Verenigde Staten is met een uitgebreid intern onderzoek haar eigen slavernijverleden onder ogen gekomen.
Lees verder
 
 
Gekweekt muizenembryo (links) en een gewoon muizenembryo (rechts).    

Oproep: verbied voortplanting via stamcellen

Het lukt wetenschappers steeds beter om stamcellen te laten uitgroeien tot embryo-achtige structuren. Nu deze gekweekte structuren steeds meer op embryo's gaan lijken, moet de ethische kant van dit onderzoek snel worden onderzocht.
Lees verder
 
 
Mensen zaten soms uren op het dak van hun huis tijdens de ramp in 1953.    

'Nog veel trauma's door Watersnoodramp 1953'

De psychische gevolgen van de Watersnoodramp in 1953 zijn in Zeeland tientallen jaren onderschat. Veel slachtoffers kampen met wat we nu een posttraumatische stressstoornis noemen. Als het stormt, komt alles weer boven.
Lees verder
 
 

Commentaar: Ja, zorg voor het milieu kost geld

De prijzen voor gas en licht gaan volgend jaar fors omhoog. Om een indruk te geven, volgens een sommetje op de website van de Vastelastenbond: 'Uit berekeningen blijkt dat de energierekening volgend jaar 360 euro duurder uitvalt bij een verbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas. Ongeveer 200 …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言