2018年12月5日 星期三

Aanklager Mueller: geen straf voor liegende ex-adviseur Trump vanwege goed meewerken

 
 
Het nieuws van 05 december 2018
<p>Michael Flynn</p>    

Aanklager Mueller: geen straf voor liegende ex-adviseur Trump vanwege goed meewerken

De voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Trump, Michael Flynn, heeft voldoende meegewerkt aan het Rusland-onderzoek, zegt speciaal aanklager Robert Mueller. Hij zou daarom geen of slechts een lichte straf moeten krijgen voor het afleggen van valse verklaringen.
Lees verder
 
 
<p>De Italiaanse politie tijdens een eerdere actie in de stad Reggio Emilia, waar het voortvluchtige <span>'Ndrangheta-lid Francesco Amato werd opgepakt.</span></p>    

Internationale actie tegen maffiaorganisatie

In Nederland, België, Duitsland en Italië is woensdagochtend een gecoördineerde politieactie bezig tegen de criminele maffiaclan 'Ndrangheta uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Justitie en politie doen invallen op verschillende plekken in deze landen.
Lees verder
 
 
Van links naar rechts: Hans Been, Frank Goessens, Henk de Bie en Menno Helmus.    

Twee evangelische gemeenten verzoenen zich in Wageningen

Discussie over hoe prominent de plek voor gaven van de Heilige Geest moest zijn, splitste begin jaren negentig evangelische gemeente Immanuel in tweeën. In november nagelden de twee gemeenten hun pijn symbolisch aan het kruis en verzoenden zich.
Lees verder
 
 
 
 
Wielrenner Joop Zoetemelk begreep de kracht van herstel.    

Wie hard werkt, moet hard uitrusten

Stress heeft een slechte naam, terwijl stress ons juist helpt te presteren. Stress is alleen schadelijk als je onvoldoende herstelt.
Lees verder
 
 
BBC-journalist Martin Plaut is al met pensioen, maar schrijft nog steeds kritische boeken en artikelen over Afrika, en zeker over Eritrea. Vrijdag werd hij in hartje Londen aangevallen door aanhangers van de Eritrese dictator Afwerki.    

Opinie: Westen, bescherm kritische journalist en mensenrechtenactivist

Kunnen kritische journalisten en mensenrechtenactivisten in het Westen nog op bescherming rekenen? Het lijkt erop dat materiële belangen van overheden voorrang hebben.
Lees verder
 
 
<p>Gebouw van De Wittenberg in Zeist.</p>    

De Wittenberg begint 'protestants' klooster

Bijbelschool De Wittenberg in Zeist gaat grondig reorganiseren. Het vormingsjaar gaat van tien naar vijf maanden en de school begint een soort protestants klooster.
Lees verder
 
 
Martin Tijssen: 'De grenzen van de refo-gemeenschap verschuiven.'    

Martin Tijssen: De grenzen van de reformatorische gemeenschap verschuiven

Zonder Reformatorisch Dagblad was er geen bevindelijk-gereformeerde gemeenschap geweest. Dat schrijft cultuurhistoricus Martin Tijssen in een boek over de geschiedenis van de krant.
Lees verder
 
 
Een foto van de grens tussen Israël en Libanon bij Metulla die toont dat het Israëlische leger is begonnen met het opsporen van tunnels die Hezbollah heeft gegraven.    

Israël vernietigt Hezbollah aanvalstunnels vanuit Libanon

Het Israëlische leger is dinsdagmorgen begonnen met een operatie tegen tunnels van de Libanese terreurbeweging Hezbollah. Premier Netanyahu vloog enkele uren daarvoor speciaal naar Brussel voor overleg met Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo.
Lees verder
 
 
Joreme Voerman: 'Ik hoop dat ik ooit rust vind in het leven tussen twee werelden, ook al zal dat altijd lastig blijven.'    

Joreme vond zijn biologische familie terug en schippert nu tussen twee families

Op een hereniging met zijn biologische familie had Joreme Voerman, geadopteerd uit de Filipijnen, niet meer durven hopen. Totdat hij een vraag kreeg via Facebook Messenger, die zijn wereld op zijn kop zette: 'Ben jij mijn broer?'
Lees verder
 
 
   

Sarah Blom: 'Liefde is niet genoeg als het om dementie gaat'

Mensen met dementie kunnen ­irritatie oproepen bij hun om­geving. Ouderenpsycholoog Sarah Blom geeft handvatten om daarmee om te gaan. Haar tip: beweeg mee met de dementerende.
Lees verder
 
 
   

Commentaar: Samen moeten we de eenzaamheid te lijf gaan

Af en toe schrik je op van een akelig bericht over een oudere die weken of zelfs maanden dood in huis lag. Wat een treurigheid en wat een isolement spreekt daaruit. Had dat niet voorkomen kunnen worden? Of is het de prijs die we betalen als samenleving waarin de positie van het Individu met …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言