2018年9月29日 星期六

Wanneer is een kerk te klein?

 
 
Het nieuws van 29 september 2018
 5 artikelen per maand gratis
   
In deze nieuwsbrief weer een zorgvuldige selectie van onze artikelen. Wil je meer lezen en ben je geen abonnee? Meld je dan aan op onze site en je kunt elke maand 5 artikelen gratis lezen. Onbeperkt lezen? Neem dan een digitaal abonnement . Dat kan al vanaf € 3,25 per week.
Lees verder
 
 
   

Honderden doden door tsunami Sulawesi

JAKARTA/PALU (ANP) - Door de vloedgolf van anderhalve meter hoog die het noordwesten van het Indonesische eiland Sulawesi heeft getroffen zijn volgens de laatste meldingen van de autoriteiten zeker 384 doden gevallen. Ze spreken daarbij over de zwaar getroffen provinciehoofdstad Palu waar meer dan …
Lees verder
 
 

Richtlijn: tweede psychiater bij euthanasie

Een psychiatrische patiënt die zegt dat hij 'dood' wil: wanneer komt dat door zijn ziekte, wanneer is het een weloverwogen keuze voor euthanasie? Een nieuwe richtlijn moet psychiaters beter op weg helpen. Maar niet iedereen is enthousiast.
Lees verder
 
 
Gerrit-Jan van Heemst: 'Een psychose kan aangenaam zijn, je ervaart meer en er komt leven in.'    

Liever Ramses Shaffy dan een psalm

Psychiatrische patiënten hebben nogal eens heel ander beeld van God dan mensen zonder mentale aandoening, zo bleek deze maand uit onderzoek door godsdienstpsycholoog Hanneke Schaap. Gerrit-Jan van Heemst (40) uit Waddinxveen heeft er al een leven lang last van. Hij is bang voor de hel en voor een …
Lees verder
 
 
Op 29 juni openden staatssecretaris Paul Blokhuis en tienermoeder Charlène van de Water in Gouda het nieuwe hoofdkantoor van Siriz en de VBOK.    

Ideologie én geld: dit is waarom Siriz onder vuur ligt

Wat zit er achter het protest tegen Siriz? De organisatie ligt al wekenlang onder vuur, omdat ze ongewenst zwangere vrouwen niet 'neutraal' zou helpen. Onderlinge wrevel, ideologische twisten én een strijd om de nieuwe subsidiepot lopen dwars door elkaar heen.
Lees verder
 
 
Afgelopen zondag in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Ulrum – nog even samen kerk.    

Wanneer is een kerk te klein?

En weer sluit een kerk. Zondag vindt de laatste kerkdienst plaats in de vrijgemaakt-gereformeerde kerk van Ulrum, de plaats waar in 1834 de Gereformeerde Kerken ontstonden. Wanneer besluit je als kerk ermee op te houden?
Lees verder
 
 

Van de redactie: Nederlands Dagblad gaat digitaal eerst

Nieuws: het Nederlands Dagblad gaat vanaf maandag 1 ­oktober digitaal eerst! Dat klinkt gek voor een krant die al twintig jaar geleden vooropliep met digitale vernieuwingen. In 1996 hadden wij als een van de eerste media een complete, actuele website. Als eerste krant ter wereld verkocht het ND …
Lees verder
 
 
Als zelfbenoemde koopjesjager kent Myrle de woonwebsites met beste deals als geen ander, én kijkt ze regelmatig op Marktplaats.    

De huiskamer: Liefde voor tweedehands

De huiskamer van Myrle Stouten in Den Haag.
Lees verder
 
 
Gert Zomer: 'Eigenlijk was het geen keuze. Ik werd geacht dominee te worden.'    

Niet langer gevangen in de kerk

Drie keer raakte dominee Gert Zomer burn-out. Anderhalf jaar geleden ging hij zo diep, dat het voldoende was om hem los te wrikken van de kerkstructuur. Nu is hij zzp-dominee, vrij van de gemeente, die zo vaak als een gevangenis voor hem voelde.
Lees verder
 
 
   

Column: Het eiceloverschot

Er is een tekort aan donoreicellen. Deze week werden we erop gewezen door medici van het UMC Utrecht, ondersteund door minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Er is een tekort aan eicellen ... Proef de zin ... Het lijkt een feitelijke constatering: de vraag is groter dan het aanbod. Onvruchtbare …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言