2018年9月21日 星期五

Luisteren naar kinderen die ongeluk in Oss zagen gebeuren

 
 
Het nieuws van 21 september 2018
Honderden mensen kwamen donderdagavond met bloemen en knuffels naar een herdenking, waartoe was opgeroepen via Facebook.    

'Luister naar kinderen die ongeluk zagen gebeuren'

Bij een botsing tussen een elektrische bakfiets en een trein zijn donderdagochtend in Oss vier kinderen om het leven gekomen. Twee van hen zijn zusjes.
Lees verder
 
 
   

Arib en Rutte staan stil bij Oss

DEN HAAG (ANP) - ,,Ik denk dat heel Nederland in zijn ziel is geraakt", zei premier Mark Rutte vrijdag in de Kamer over het ongeval in Oss waarbij vier kinderen omkwamen. ,,Het is een nachtmerrie voor elke vader en moeder, opa en oma, broer en zus." Het land leeft mee met de betrokkenen, aldus de …
Lees verder
 
 
   

Tenten boven bloemenzee bij station Oss

OSS (ANP) - De gemeente Oss heeft vrijdagmorgen tenten geplaatst boven de bloemenzee bij NS-station Oss West. Dat is volgens een toezichthouder bij de herdenkingsplek gedaan vanwege de regen die vrijdag valt. In het weekeinde wordt nog meer regen verwacht. De herdenkingsplek is vlakbij de …
Lees verder
 
 
 
 
   

Bachdirigent Leusink ontkent grensoverschrijdend gedrag

Pieter Jan Leusink, dirigent van een bekend Bachkoor, wordt door vier vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Hij ontkent en wijt de kritiek aan zakelijke verschillen van mening.
Lees verder
 
 
Bezoekers aan een van de Nederland Zingt-dagen van de Evangelische Omroep zingen uit volle borst mee.    

Waarom veel psalmen nooit gezongen worden

De ene psalm wordt vrijwel nooit in de kerk gezongen, terwijl de andere een 'gouwe ouwe' is. Dat heeft te maken met de inhoud. Maar de zingbaarheid speelt ook een grote rol.
Lees verder
 
 
   

Prijs koopwoningen naar nieuw recordniveau

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen in Nederland zijn in augustus verder opgelopen tot een nieuw recordniveau. De prijsstijging was iets groter dan in de voorgaande maanden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Koopwoningen waren gemiddeld 9,3 procent duurder dan in augustus 2017. …
Lees verder
 
 
 
 
   

Jaap van Zweden dirigeert nu de New York Philharmonic

Klinkende namen gingen hem voor. Toscanini. Mahler. Mengelberg. Walter. Bernstein. Sinds donderdag is Jaap van Zweden (57) de nieuwe chef-dirigent van het New York Philharmonic. Een gesprek op zijn kantoor in New York over eerzucht, de drang tot vernieuwing en … het Concertgebouworkest.
Lees verder
 
 

Essay: Ik omarm u

De kern van mijn geloof bestaat uit de overtuiging dat u en ik, dat wij allemaal de geliefde zonen en dochters van God zijn. Dat zeg ik maar meteen. Wij zijn de geliefde zonen en dochters van God. En een van de enorme taken die we hebben, is dat te beseffen en vervolgens een leven te leiden dat …
Lees verder
 
 
<p>Adolf Gokalo Weis</p>    

Adolf Gokalo Weis is niet langer onzichtbaar

Zigeunermuzikant Adolf Gokalo Weis wordt 85. Een vioolvirtuoos met schwung. 'Mijn eerste viooltje speelde ik al toen ik drie was.' Hij is een van de laatsten van zijn generatie Sinti. In de herfst van zijn leven is hij getroffen door een groot verdriet.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言