2018年9月22日 星期六

Baptisten doen onderzoek naar doop en lidmaatschap

 
 
Het nieuws van 22 september 2018
In de IJssel bij Kampen houdt de plaatselijke baptistengemeente, lid van de landelijke Unie van Baptistengemeenten, ieder jaar een doopdienst in de buitenlucht. Dit archiefbeeld is uit 2014.    

Baptisten doen onderzoek naar doop en lidmaatschap

De baptisten in Nederland doen onderzoek naar de vraag hoe plaatselijke gemeenten omgaan met de van oudsher gevoelige vraag of alleen de geloofsdoop kan leiden tot een volledig lidmaatschap.
Lees verder
 
 
Niet alleen de buitenkant van het stadskantoor in Venlo is bedekt met planten, ook binnen in het kantoor zijn veel groene wanden toegepast. De planten reguleren de temperatuur en zorgen voor een goed binnenklimaat.  De lucht die er naar buiten gaat, is zelfs zuiverder dan de lucht die eerst naar binnen wordt gehaald.    

Meer groen als wapen tegen de volgende hittegolf

De recordwarme zomer lijkt na deze zomerse week in september echt achter de rug, maar volgend jaar kan het weer raak zijn. Bomen en planten koelen de stad. Hoe kunnen we daar het beste gebruik van maken?
Lees verder
 
 
 
 
   

Dividendtaks is geen hamburger

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib begon vrijdag het debat met een vermaning. Dat had effect, de toon van de Kamerleden was aanzienlijk rustiger. Toch was er weer genoeg opvallends. De oppositie probeert premier Rutte nog één keer te vermurwen over de dividendbelasting. Het blijft bij proberen, …
Lees verder
 
 
Overlast bij de aanleg van de zuidelijke ringweg te Groningen. Volgens enkele omwonenden werd met hen geen rekening gehouden, maar ging alle prioriteit naar het verkeer.    

Eindeloos touwtrekken om Groningse ringweg

Werkzaamheden aan ringwegen duren vaak veel langer dan gepland. Verschillende belangen leiden soms tot eindeloos getouwtrek. Zoals in Groningen, waar bewoners langs de Ring Zuid jaren naast een bouwput leven. ‘Het lawaai was oorverdovend.’
Lees verder
 
 
 
 
   

Biddende VVD-burgemeester

Elk jaar schrijft hij een zegenbede boven de deurpost van zijn huis. Hij is niet zwaar op de hand (‘typisch VVD’) en wil hoop bieden: ‘Zonder optimisme wordt het niets’. De geur van armoede, die wil hij kennen.
Lees verder
 
 
Predikant Dick Westerkamp: 'ik voelde me staan, als klein mannetje op een kleine planeet, met een gebald vuistje naar God.'    

Dominee Dick Westerkamp: zeg niet: 'Dit staat in de Bijbel maar wij weten het beter'

De man die de gaven van de Geest op de gereformeerde agenda zette, gaat met pensioen. Dick Westerkamp: 'Mag je als kerk nog zeggen: we hebben een betrouwbaar woord?'
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言