2018年9月27日 星期四

Vrijgemaakte stadskerken kiezen voor vrouwelijke ouderlingen en dominees

 
 
Het nieuws van 27 september 2018
Hayarpi (midden) leest een eigen gedicht voor, tijdens de demonstratie bij het asielzoekerscentrum in Katwijk.    

Hayarpi: 'Denken aan het busje maakt gek'

Haar gezin is er ziek van, zegt de 20-jarige Hayarpi over de mogelijke uitzetting naar Armenië, deze week. 'Misschien staat morgen het busje op de stoep. Dan zijn we ons leven niet meer zeker.'
Lees verder
 
 
<p>In de Koepelkerk in Arnhem <span>mogen vrouwen ook ouderling en predikant worden.</span></p>    

Vrijgemaakte stadskerken kiezen voor vrouwelijke ouderlingen en dominees

Ten minste 32 kerken binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt hebben bepaald dat vrouwen ouderling, diaken en meestal ook dominee kunnen worden.
Lees verder
 
 
De Russische luitenant-generaal Nikolai Parshin presenteerde vorige week in Moskou 'nieuwe bewijzen' over Oekraïense betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17 in de zomer van 2014.    

Eigen bewijs keert zich tegen Rusland in zaak MH17

Nederland en Australië gaan binnenkort met Rusland onderhandelen over de aansprakelijkheid voor het neerschieten van de MH17. Maar Russische media maken duidelijk dat Moskou voortdurend om de waarheid heen blijft kronkelen en zonder probleem eigen ‘onweerlegbare bewijzen’ weerlegt.
Lees verder
 
 
 
 
Het filmproject The Disciples gaf dak- en thuislozen een familiegevoel.    

Het rauwe filmdebuut van daklozenkoor De Straatklinkers

Het dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers, een initiatief van de protestantse diaconie in Amsterdam, maakt zijn filmdebuut. 'Het leven heeft zijn rol opgeëist bij het maken van de film', vertelt regisseur Ramón Gieling.
Lees verder
 
 
   

Essay: Ik heb een tattoo laten zetten

'Wat? Heb jij een tattoo? Laat 'ns voelen.' Drie dagen nadat ik een kruis op de binnenkant van mijn linkerpols heb laten zetten, liet mijn zus als eerste haar vinger erover glijden. Een paar dagen ­later had een collega dezelfde neiging. 'Nee, echt ­geloof me. De tattoo is echt.' Mijn huid glom …
Lees verder
 
 
Jurjen Zeilstra: 'Uit zijn brieven en uit zijn hele optreden blijkt dat Willem Visser 't Hooft een charismatisch en appellerend man was.'    

Er moest veel van Visser 't Hooft

Visser 't Hooft is de paus van de oecumene genoemd en de diplomaat van God. In 1961 verscheen zijn hoofd op de omslag van het Amerikaanse weekblad Time . Hij was in die tijd de bekendste Nederlandse theoloog in het buitenland.
Lees verder
 
 
 
 
   

Film: First Reformed

Filmmaker Paul Schrader keerde terug naar de kerkbanken, meer vanwege de troost van het ritueel dan uit geloofsovertuiging. Opmerkelijk genoeg biedt zijn nieuwe film wel veel geloof, maar bitter weinig troost.
Lees verder
 
 
   

Brandwonden mogelijk te genezen met eigen speeksel

Brandwonden genezen met speeksel van de patiënt: het Amsterdam UMC en de Nederlandse Brandwonden Stichting onderzoeken of dat kan.
Lees verder
 
 
Bondskanselier (nu nog) Angela Merkel, op een partijtop in juli, schenkt koffie voor partijsecretaris Annegret Kramp (links), regelmatig genoemd als haar opvolger. Maar voor haar is het nog net te vroeg om het stokje over te nemen.    

Opinie: Angela Merkel raakt langzaam over de datum

Een daadkrachtig Europa kan zich geen Duitsland veroorloven dat vooral met zichzelf in de knoop zit.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言