2018年7月17日 星期二

298.000 origami kraanvogels herinneren aan slachtoffers van ramp met MH17

 
 
Het nieuws van 17 juli 2018
   

28 jaar cel en tbs voor doden Anne Faber

UTRECHT (ANP) - Michael P. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. Het Openbaar Ministerie had deze straf ook geëist. De rechter sprak van zeer schokkende feiten. ,,Deze zorgen voor onveiligheid …
Lees verder
 
 
Donald Trump en Vladimir Putin na hun persconferentie.    

Verbijstering in VS na top

In de Verenigde Staten is door veel politici met verbijstering en woede gereageerd op Trumps uitlatingen voor en na zijn topontmoeting met de Russische president Putin.
Lees verder
 
 
   

Mogelijk lagere waterdruk in delen Nederland

ZWOLLE (ANP) - Huishoudens in delen van Friesland, Overijssel en in de Noordoostpolder ervaren de komende dagen mogelijk een lagere waterdruk, meldt Vitens. Volgens een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf is het verlagen van de druk nodig omdat er momenteel in deze gebieden veel meer water …
Lees verder
 
 
 
 
   

SGP zit goed in de slappe was; CU heeft veel minder

Ondanks dat er in 2017 Tweede Kamerverkiezingen waren, heeft de SGP het eigen vermogen zien groeien naar 4,7 miljoen euro. De ChristenUnie heeft veel minder reserves en teerde er bovendien op in, en heeft 'maar' 700.000 euro in kas.
Lees verder
 
 

Berggeiten gaan grazen in de Tour

In de tweede van drie weken Tour de France doemen ze op, de pieken en de dalen. Hopelijk gaan niet alle remmen los.
Lees verder
 
 
Vorig jaar won Annemiek van Vleuten de tweedaagse versie van La Course.    

La Course weer eendagswedstrijd

De Tour-renners zijn niet de enigen die vandaag de Alpen ingaan. Het vrouwenpeloton fietst bijna dezelfde route in La Course.
Lees verder
 
 
 
 
 Gratis artikel voor u
Een kunstwerk, samengesteld uit origami-kraanvogels en gemaakt ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de MH17. De kraanvogels maken deel uit van de tentoonstelling Room of Hope in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.    

Verhaal van vrede na MH17

Bij de vliegramp met MH17, vandaag precies vier jaar geleden, verloor Tjitske Dijkstra haar vriendin Hieke Raap. Om haar en alle andere 297 slachtoffers te herdenken, verzamelde ze 298.000 origami kraanvogels: symbool voor hoop en vrede.
Lees verder
 
 
Ook vorige Amerikaanse regeringen protesteerden al tegen de anti-Israëlhouding van de VN-Mensenrechtenraad. Hier Obama's minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in 2015.    

Hoe krijg je de Verenigde Naties van hun Israël-obsessie af?

Nederland wil de VN-Mensenrechtenraad hervormen. Die inzet is interessant. Maar of het er ooit van komt, is allerminst zeker.
Lees verder
 
 
Bezoekers verlaten op zondag de kerk Fuente De Vida in Havana. Kerken op Cuba zijn verdeeld over het homohuwelijk.    

Homohuwelijk verdeelt christelijk Cuba

Cuba krijgt een nieuwe grondwet, waarin de economie beperkt wordt geliberaliseerd en vrijheid van godsdienst wordt bevestigd. Maar de socialistische partij blijft de baas en het homohuwelijk verdeelt politiek en kerken.
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言