2019年1月17日 星期四

Turkije zet Nederlandse journalist het land uit

 
 
Het nieuws van 17 januari 2019
<p>Ans Boersma</p>    

Turkije zet Nederlandse journalist het land uit

Turkije heeft de Nederlandse journalist Ans Boersma vanmorgen het land uitgezet. De Turkse autoriteiten willen vooralsnog geen reden geven voor haar uitzetting.
Lees verder
 
 
   

Topambtenaar: overheid moet ingrijpen in onderwijs en op woningmarkt

De overheid moet meer sturend optreden in het onderwijs en de woningmarkt. Nu is de overheid te vaak met de korte termijn bezig, waardoor de economie te gevoelig wordt voor pieken en dalen. Die schommelingen zijn niet goed voor de welvaart op lange termijn.
Lees verder
 
 
De Britse premier May waarschuwde woensdag dat haar regering vasthoudt aan een vertrek uit de EU op 29 maart.    

Alle ogen nu gericht op Brussel

Nu de brexit-chaos in het Verenigd Koninkrijk compleet is, kijken de Britten naar de Europese Unie. Als ze in Brussel nu eens wat flexibeler worden, dan komt het toch nog goed. Wat kan de EU het Verenigd Koninkrijk bieden?
Lees verder
 
 
'We hoefden geen kunstige formuleringen bij elkaar te vegen' zegt Ad de Boer. 'Het was helder wat de essentiële punten waren.'    

Contouren van een herenigde kerk

Een visiedocument moet de contouren schetsen van de fusiekerk tussen vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden. ‘We willen kerkmensen zo veel mogelijk laten meedenken.’
Lees verder
 
 
Groningers arriveren in Den Haag voor het bijwonen van het debat over de afhandeling van schade en de versterkingsoperatie vanwege de gaswinning.    

'Schadeafhandeling in Groningen moet sneller'

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) wil het stuwmeer aan schademeldingen door de aardbevingen in Groningen ruim voor het einde van dit jaar wegwerken.
Lees verder
 
 
<p>Ouders halen hun kinderen op van school.</p>    

China wil 'kerkvrije' zones bij scholen

Om minderjarigen te 'beschermen' tegen religie, moeten Chinese scholen zorgen voor 'kerkvrije' zones.
Lees verder
 
 
<p>Amerikaanse studenten op een universiteit in New York.</p>    

Veel jongeren verlaten 'spontaan' hun kerk

Twee op de drie Amerikaanse jongeren haken af met kerkgang als zij gaan studeren. Driekwart van de kerkverlaters doet dat spontaan en niet met voorbedachten rade.
Lees verder
 
 
<p><span>Een man kijkt uit het raam van een cel in een gevangenis.</span></p>    

Gevangenen niet automatisch vrij na tweederde van de straf

Gevangenen die vanwege een zwaar misdrijf vastzitten, komen niet meer automatisch vrij als tweederde van hun straftijd erop zit.
Lees verder
 
 
Amir en juf Rebekka op de Maranathaschool in Nijkerk.    

Moslim op christelijke school

Hij luistert graag naar de bijbelverhalen, zingt de psalmen mee en gaat naar de kerstviering. Maar Amir Sottouti (9) is moslim, en bijna al zijn klasgenootjes zijn christelijk. Zorgt dat voor problemen, of is het een verrijking?
Lees verder
 
 

Commentaar: Nederlaag May rode vlag voor hele EU

De grootste nederlaag in de geschiedenis van de Britse politiek, zo wordt in de Britse pers de afwijzing van de brexitplannen van de regering-May wel genoemd. Cijfermatig gezien, klopt dat. Geen Britse premier is ooit zó door het Lagerhuis afgestraft als Theresa May. De oorzaak lag niet in …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言