2019年1月10日 星期四

Strafproces tegen Geert Wilders gaat door

 
 
Het nieuws van 10 januari 2019
<p><span>Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.</span></p>    

Strafproces tegen Geert Wilders gaat door

Het hoger beroep in het strafproces tegen PVV-leider Geert Wilders wordt niet gestopt. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag beslist. Het verzoek van de advocaat van Wilders om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren is afgewezen.
Lees verder
 
 
   

Vooral afvalstoffenheffing huishoudens stijgt flink

Nederlandse huishoudens gaan dit jaar fors meer betalen voor gemeentelijke woonlasten. Huurders betalen 5,4 procent meer en woningeigenaren 4,3 procent. De belangrijkste oorzaak: het verduurzamen van de afvalverwerking.
Lees verder
 
 
<p><span>De Nederlandse vertaling van de Nashvilleverklaring</span></p>    

Nieuwsanalyse: Hersteld-hervormden werden in 2004 al met homorelaties geconfronteerd

Meer dan de helft van de hersteld-hervormde voorgangers tekende de Nashvilleverklaring waarin homoseksualiteit en transseksualiteit worden afgewezen. Bepaalt dat de identiteit van dit relatief jonge kerkverband?
Lees verder
 
 
<p>President Trump.</p>    

Trump loopt weg uit overleg met Democraten

De Amerikaanse president Donald Trump is weggelopen uit een overleg met Democraten over de bouw van een muur aan de grens met Mexico. Het was een ‘totale verspilling van tijd’, schreef Trump op Twitter.
Lees verder
 
 
Gevluchte Rohingya hebben opnieuw te maken met dreigend geweld van het Myanmarese leger, dat ditmaal tegen boeddhistische rebellen gericht is.    

Gevluchte Rohingya in 'paniek' vanwege nieuw conflict

Opnieuw loopt de Rohingyabevolking aan de grens van Bangladesh en Myanmar gevaar vanwege een hardhandig optreden van het Myanmarese leger. Deze keer is het geweld niet tegen hen gericht, maar tegen boeddhistische rebellen die vechten voor autonomie.
Lees verder
 
 
<p><span>Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media)</span>.</p>    

Havo-scholier mag altijd overstap maken naar vwo

Havo-scholieren krijgen het recht door te stromen naar het vwo. Minister Arie Slob (Basis- en voortgezet onderwijs) komt met een wetswijziging om dat recht vast te leggen.
Lees verder
 
 
De gletsjer Vatnajökull spuugt als een enorme ijsklontjesmachine stukken ijs uit, die onder meer via het gletsjermeer Jökulsárlón naar zee drijven.    

IJsland rond met een eitje: 'This is awesome.'

In IJsland rijd je van het ene adembenemende landschap het andere in. Route 1 van IJsland, grotendeels aan de kust gelegen, nodigt uit tot het maken van een stevige roadtrip. Een week lang vergapen we ons aan watervallen, bergen, vulkanen, fjorden en gletsjers.
Lees verder
 
 
<p><span>Honderd korrels van ultramarijn pigment vonden onderzoekers in de tandplak van een vrouw uit de elfde eeuw.</span></p>    

Kleurstof in tandplak wijst op vrouwelijke illustrator

Het gebit van een vrouw uit de elfde eeuw, begraven in een Duits klooster bij Dalheim, laat zien dat nonnen hoogwaardige illustraties maakten in handschriften. Het bevestigt dat in de Middeleeuwen niet alleen mannen verantwoordelijk waren voor de productie van boek.
Lees verder
 
 
<p>André Zwartbol</p>    

Column: Wij weten dus niet waar we met vakantie heen moeten

Ik geef het meteen toe; het is nogal een luxeprobleem: wij weten in huize Zwartbol niet waar we in de zomervakantie naartoe willen. Ja, we vinden allemaal wel wát leuk, maar iedereen vindt wat anders. En dan zijn we nog maar met z’n vieren. Hoe gaat dat in grotere gezinnen? Ik …
Lees verder
 
 

Iraanse executies

Wanneer iemand op straat wordt neergeschoten   is er meestal sprake van een afrekening in het criminele milieu. Het al lopende proces tegen beroepscrimineel Willem Holleeder heeft daar alles mee te maken. Bij de liquidatie van twee Nederlanders van Iraanse komaf, Ali Motamed in 2015 en Ahmad …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言