2019年1月24日 星期四

Presentator Max van Weezel: 'Het ergste is vergeten te worden’

 
 
Het nieuws van 24 januari 2019
   

Max van Weezel: 'Het ergste is vergeten te worden'

Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: Max van Weezel (67), politiek commentator Vrij Nederland, presentator Argos en Met het Oog op Morgen .
Lees verder
 
 
Herdenkingsmonument in Kamp Westerbork, in 1970 gemaakt door beeldend kunstenaar Ralph Prins (1926-2015),  die in Kamp Westerbork verbleef en de Holocaust overleefde.    

Opinie: De omstreden herinnering aan Westerbork

De herinnering aan de Jodenvervolging en aan Kamp Westerbork is al vijftig jaar dezelfde. Maar nu lijkt er een omslag aan te komen.
Lees verder
 
 
   

Nederland belangrijk doorsluisland geldstromen

Nederland is een doorsluisland voor het geldverkeer van grote internationale bedrijven.
Lees verder
 
 
Govert Buijs    

Filosoof Govert Buijs: ‘Vrijheid is niet het hoogste goed’

Hoe kunnen alle dikke en dunne ikjes samenleven, zonder dat die samenleving een chaos wordt? Zaterdag spreekt filosoof en ND- columnist Govert Buijs op de Christelijke Filosofie Conferentie.
Lees verder
 
 
Jan Terlouw    

Jan Terlouw Europese lijstduwer voor D66

D66-coryfee Jan Terlouw wordt lijstduwer voor de Europese Verkiezingen op 23 mei. Hij heeft zich laten strikken door lijsttrekker Sophie in’t Veld om op de D66-lijst te gaan staan om aandacht en stemmen te trekken.
Lees verder
 
 
Premier Benjamin Netanyahu (rechts) hoort binnenkort van openbaar aanklager Avidhai Mandelblit of hij in staat van beschuldiging wordt gesteld wegens corruptie in drie afzonderlijke zaken. Reuven Rivlin staat links op de foto.    

Israëlische president Rivlin bezorgd over rechtsstaat in Israël

Het respect voor de rechtsstaat is de afgelopen jaren helaas verslechterd, zo stelt de Israëlische president. Dat bedreigt volgens hem zelfs de eenheid van het land. Want een van de personen die het rechtssysteem aanvalt, is premier Netanyahu.
Lees verder
 
 
De hoofdrolspelers van Sanne's Synode werden feestelijk binnengehaald.    

Uitslag van Dordtse synode: 18-0

In de animatiefilm Sanne's Synode komt de Synode van Dordrecht via een schoolplaat en een kijkdoos tot leven. De film is de aanzet tot vier zittingen van een heuse Kindersynode, die in juni de Nieuwe Dordtse Leefregels moeten opleveren.
Lees verder
 
 
   

Brexitpaniek beneemt Nederlanders animo tot vertrek uit Europese Unie

De brexitpaniek in Groot-Brittannië verkleint in Nederland de animo voor een vertrek uit de Europese Unie. Het aandeel van de bevolking dat ja zegt op de stelling dat Nederland in de EU moet blijven, is gestegen naar 72 procent. In 2016 was dat nog 67 procent. Ook de tevredenheid over de EU is …
Lees verder
 
 
Hoofdredacteur Sjirk Kuijper.    

Commentaar: te veel geld voor te weinig huizen

Huizen in Nederland werden in één jaar gemiddeld een tiende duurder. Voor een bestaande woning werd ruim 9 procent méér betaald dan een jaar eerder; een nieuwbouwhuis werd zelfs 17 procent duurder. Nergens anders in Europa (behalve in Slovenië) ging het zo mal. De ongelijkheid tussen bezitters en …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言