2019年1月28日 星期一

Paus tegen jongeren: 'Jullie zijn het heden van God'

 
 
Het nieuws van 28 januari 2019
Het terrein van de Wereldjongerendagen in Panama.    

Paus tegen jongeren: 'Jullie zijn het heden van God'

Paus Franciscus heeft de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama afgesloten met een eucharistieviering met 700.000 jongeren. De volgende versie van dit megafestijn zal in 2022 in Lissabon (Portugal) worden georganiseerd.
Lees verder
 
 
   

Geëvacueerde bewoners Den Haag nog niet terug

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet bekend wanneer de mensen die in Den Haag moesten worden geëvacueerd, terug kunnen naar hun huizen. Ze moesten weg nadat in de Jan van der Heijdenstraat zondag een pand was ingestort door een explosie. Maandag komt hier waarschijnlijk meer duidelijkheid over, zei …
Lees verder
 
 
   

Helft Amsterdammers vindt raamprostitutie uit de tijd

Bijna de helft (49 procent) van de Amsterdammers vindt het niet meer van deze tijd om prostituees op de Wallen 'in een etalage' te zetten.
Lees verder
 
 
 
 
   

Studielening bezorgt studenten psychische druk

Geld lenen kost rust. Studenten die een lening aangaan, hebben meer psychische klachten dan studenten die niet lenen. Dat zegt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), dat de relatie tussen lenen en welbevinden liet onderzoeken door het bureau Motivaction. Het AD bericht er vandaag over. 
Lees verder
 
 
Dick Dolman in 1999    

Oud-Kamervoorzitter Dick Dolman (83) overleden

Oud-Tweede Kamervoorzitter Dick Dolman is vorige week woensdag op 83-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een kort ziekbed.
Lees verder
 
 
'Jongeren zijn niet zo bezig met vergrijzing of inkrimping van de kerk, zij nemen juist hun verantwoordelijkheid.'    

In Nes de Jongerendagen volgen

Voor jongeren die niet mee konden reizen naar de Wereld Jongerendagen in Panama is er een alternatief: Ameland. Bisschop Hans van den Hende geeft daar catechese: 'Ik zie dat God jongeren raakt en met hen bezig gaat.'
Lees verder
 
 
De fietsveiligheid in Nederland is, in vergelijking met andere landen, nog erg goed, zeker gezien het hoge aantal fietskilometers dat in ons land wordt gemaakt.    

Investeren in veilig verkeer loont

Het aantal verkeersslachtoffers zal stijgen als Nederland niet extra investeert in verkeersveiligheid. Meer fietspaden aanleggen redt levens, net als nieuwe technologie in auto's.
Lees verder
 
 
   

Nationale Synode brengt synodepostzegels uit

Ter gelegenheid van het vierhonderdjarige jubileum van de Synode van Dordrecht verschijnt volgende week een speciale serie postzegels.
Lees verder
 
 
Precisiewerk in de Fokker-fabriek in Hoogeveen.    

Een F-35 begint in Drenthe

De bouw van iedere hypermoderne Amerikaanse F-35 straaljager begint in Drenthe, aan de Edisonstraat in Hoogeveen.
Lees verder
 
 

Commentaar: Gezond verstand

Er is nog wat gezond verstand in Washington – ook in het Witte Huis. Dat is de eerste conclusie die mag worden getrokken nadat president Trump het voorlopige einde aankondigde van de 'shutdown' van de overheid. Trump is trots op het akkoord met de Democraten, zo stelde hij vrijdagavond. Alleen is …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言