2019年1月15日 星期二

Kerk is ‘schatplichtig’ aan Israël

 
 
Het nieuws van 15 januari 2019
'Voor de bestrijding van antisemitisme hoef je toch niet onopgeefbaar verbonden te zijn?', vindt de protestantse predikant Jan Offringa, die de 'onverbrekelijke band met Israel' uit de kerkorde wil schrappen.    

Kerk is 'schatplichtig' aan Israël

De 'onopgeefbare band met Israël' is een te vaag begrip, vindt het Platform Appèl Kerk en Israël. Het Israëlplatform introduceerde maandag een alternatief: de kerk is 'schatplichtig' aan Israël.
Lees verder
 
 
<p>D<span>ominee Maarten Klaassen.</span></p>    

Zondagmiddag wel 'Nashvilledominee' op preekstoel Gorinchem

In de kerk in Gorinchem die zondagochtend dominee Maarten Klaassen niet liet voorgaan vanwege de ophef over de Nashvilleverklaring, preekte zondagmiddag een andere dominee wiens naam ook onder de verklaring prijkt.
Lees verder
 
 
<p>P<span>remier Theresa May.</span></p>    

May: ook in de Europese Unie blijven nog een optie

Als vandaag het Britse parlement de deal tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie afwijst, gaat misschien de brexit helemaal niet door. Daarmee dreigde premier Theresa May maandag, maar ze oogstte er vooral kritiek mee.
Lees verder
 
 
<p><span>Filippo Grandi</span></p>    

VN-commissaris: Europa moet Afrika helpen bij opvang vluchtelingen

Rijke landen moeten meer doen om ontwikkelingslanden die vluchtelingen opvangen financieel te ondersteunen, vindt de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, de Italiaan Filippo Grandi.
Lees verder
 
 
<p><span>Lodewijk Asscher (PvdA) tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.</span></p>    

PvdA wil alsnog CO2-heffing voor grote bedrijven

De PvdA wil alsnog bereiken dat grote bedrijven gaan betalen voor hun CO2-uitstoot. De partij wil met de opbrengst onder meer de lasten voor burgers verlagen.
Lees verder
 
 
   

Nederlandse pelgrims in Panama uitbundig onthaald

De Nederlandse pelgrims die in Panama deelnemen aan de Wereldjongerendagen zijn in het stadje Soná aangekomen. De bevolking van Soná, op vijf uur rijden van de hoofdstad Panama-Stad, onthaalde hen ‘ontroerend hartelijk’.
Lees verder
 
 
De Grote Kerk in Gorinchem.    

Op de kansel is niet iedereen welkom

Of dominee Klaassen nu wel of niet in de Grote Kerk in Gorinchem had mogen preken, in beide gevallen was er een signaal van uitgegaan. Kies dan maar voor het gewenste signaal.
Lees verder
 
 
<p><span>Tulip Siddiq</span></p>    

Politica stelt keizersnede uit wegens stemming over brexit

Londen De hoogzwangere Britse politica Tulip Siddiq (Labour) heeft de geboorte van haar kind, een zoontje, uitgesteld om een belangrijke stemming over de brexit niet te missen. Artsen zouden vandaag bij haar een keizersnede uitvoeren, maar die operatie is opgeschoven naar donderdag. Siddiq wil …
Lees verder
 
 
   

Rechter VS blokkeert nieuwe regels over vergoeding anticonceptie

Een Amerikaanse federale rechter heeft de invoering geblokkeerd van een maatregel die werkgevers en verzekeraars in de hele Verenigde Staten in staat zou hebben gesteld op grond van hun religieuze of morele overtuiging te weigeren anticonceptie te vergoeden.
Lees verder
 
 
De Leidsestraat op een zaterdagavond in de hoofdstad. Ombudsman Arre Zuurman woonde in het centrum en zag veel overlast: drugs, taxi's die tot diep in de nacht toeteren, harde muziek, dronken toeristen en geschreeuw.    

'Amsterdam, stad waar alles kan. Willen we dat?'

Signalen van overlast op de Wallen in Amsterdam kloppen, ervoer ombudsman Arre Zuurmond aan den lijve. ‘Als ik ondernemers aansprak die hun vuilnis op straat dumpten, kreeg ik scheldwoorden naar mijn hoofd.’
Lees verder
 
 

Commentaar: Hoofdstedelijke jungle

De binnenstad van Amsterdam wordt uitgebuit. En heel wat mensen die er werken, worden ook uitgebuit. De stad lijdt onder te grote bezoekersaantallen, en met name prostituees lijden door het gedrag van een deel van die bezoekers. Dan gaat het niet alleen om klanten met losse handjes, maar ook om …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言