2019年1月29日 星期二

Asia Bibi opnieuw vrijgesproken

 
 
Het nieuws van 29 januari 2019
Advocaat Saif-ul Malook    

Beroep tegen vrijspraak Asia Bibi afgewezen

Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft het hoger beroep afgewezen dat was aangetekend tegen de vrijspraak van Asia Bibi. Volgens de rechter Asif Saeed Khosar, voorzitter van het hooggerechtshof, hadden de aanklagers geen enkel bewijs geleverd voor fouten in de eerdere uitspraak van het hof.
Lees verder
 
 
   

Hindoeradicalen jagen christenen schrik aan

Radicale hindoes in India hebben een kerk en een katholieke meisjesschool aangevallen. Het geweld vergroot de bezorgdheid van religieuze minderheden in de aanloop naar de verkiezingen in april en mei.
Lees verder
 
 
Avondspits op de A4 ten hoogte van Leidschendam.    

Nederland zegt massaal ja tegen rekeningrijden

Een ruime meerderheid van de ­Nederlanders wil de huidige wegenbelasting inruilen voor een vorm van rekeningrijden. Zelfs veelrijders (meer dan dertigduizend kilometers per jaar) en rechtse kiezers zijn overtuigd voorstander van kilometerbeprijzing.
Lees verder
 
 
Gert-Jan Segers staat de pers te woord na afloop van het overleg tussen de coalitieleiders over het kinderpardon.    

Impasse over het kinderpardon duurt voort

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben na een dag van intensief overleg nog geen ­oplossing gevonden voor de patstelling rond het kinderpardon. De partijen onderbraken hun overleg maandagavond laat; ze praten vandaag verder.
Lees verder
 
 
 
 
Migranten op het schip Sea Watch 3.    

Sea Watch klaagt Italië aan bij Europees hof

De Duitse hulporganisatie Sea Watch heeft bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EVRM) een klacht ingediend tegen Italië, nu zijn reddingsschip Sea Watch 3 al meer dan een week niet mag aanleggen in de havens van verschillende Europese landen.
Lees verder
 
 
Reinier Sonneveld    

Reinier Sonneveld: 'Wiskundeboeken vind ik machtig interessant'

Reinier Sonneveld (40), van huis uit theoloog, is schrijver van theologische boeken, kinderliedjes, musicals, artikelen en columns. Momenteel werkt hij aan een roman. Hij leerde het vak door als jongen veel voor de schoolkrant te schrijven en later ruim tweehonderd artikelen voor het blad Kivive …
Lees verder
 
 
Dat borstvoeding goed is voor de baby is nu breeduit erkend. Eind negentiende eeuw lag er in sommige delen van Nederland nog een taboe op. Daardoor was de babysterfte daar hoger dan op andere plekken in het land.    

In katholieke zuiden stierven meer baby's

In de rooms-katholieke provincies Limburg en Noord-Brabant stierven in de negentiende eeuw veel meer baby's dan in de rest van Nederland. Een van de oorzaken was een kerkelijk taboe op borstvoeding.
Lees verder
 
 
Politieagenten en soldaten bij de katholieke kathedraal in Jolo, waar zondag twee bommen ontploften. Bij de aanslag kwamen zeker twintig mensen om.    

ISIS eist aanslag op Filipijnse kathedraal op

De dubbele aanslag op een katholieke kathedraal in de Filipijnse stad Jolo is opgeëist door terreurbeweging ISIS. Zondag ontploften twee bommen, waarbij zeker twintig mensen om het leven kwamen en 81 gewonden vielen.
Lees verder
 
 

Gerard de Korte: Gelovigen, verzamel moed voor ethisch gesprek

Sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw is onze samenleving in snel tempo veranderd. Door een snelle ontkerkelijking en ontkerstening zijn opvattingen over goed en kwaad op het terrein van seksualiteit, huwelijk en gezin in enkele decennia door de meerderheid van de bevolking losgelaten. Mannen …
Lees verder
 
 
   

Commentaar: De Wallen verduren ook deze tijd

‘Niet meer van deze tijd’, zegt bijna de helft van de Amsterdammers over raamprostitutie. De afgelopen decennia waren het vooral conservatieven, christenen en PvdA-wethouder Lodewijk Asscher die iets aan de situatie op de Wallen wilden doen. Maar nu zijn ook andere Amsterdammers het …
Lees verder
 
 
Deze e-mail is verzonden door het Nederlands Dagblad aan tworaho.mail16@blogger.com Afmelden

沒有留言:

張貼留言